Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7346925 www.bgdnes.bg

Легендарният треньор Иван Вутов: Не се бъркайте на Хубчев!

Долу ръцете от Хубчев!

С такъв призив бившият треньор на "Левски" Иван Вутов защити своя възпитаник преди евроквалификацията с Черна гора.

Мачът с черногорците е на 22 март от 19 ч. на стадион "Васил Левски".

А селекционерът на България вече е атакуван най-вече заради това, че не повика в състава голмайстора на Първа лига Станислав Костов. Нападателят на "Левски" има 18 гола, но това не се оказа достатъчно, за да получи повиквателна от Хубчев.

Реклама

"Не мисля, че класата на Костов е толкова голяма, че да се създава напрежение в националния отбор заради неговото отсъствие - коментира Иван Вутов пред "България Днес". - Не крия, че в миналото е имало моменти, когато с Хубчев сме били на различни мнения. Но сега трябва всички да се обединим около него и отбора. Под ръководство на Хубчев тимът ни играе агресивно и започна да печели срещу силни противници."

Вутов добре познава Хубси. Уважаваният специалист е старши треньор на "Левски" и печели титлата през 1993 г., като тогава Петьо е централен защитник на "сините". Това е и последният сезон на Хубси на "Герена", преди да подпише с германския "Хамбургер".

"Ако сега някой ще съветва Хубчев за националния отбор, това трябва да бъдат треньорите от неговия щаб. И евентуално хората, които са близо до отбора в БФС.

Външна намеса не бива да се допуска. Селекционерът носи цялата отговорност и правото да взима решения. Важно е да усеща подкрепа от запалянковците и от ръководството на федерацията. Съперниците ни по пътя към Евро 2020 са силни и имаме нужда от обединение. Така можем да постигнем целта си и да се класираме за финалите."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама