Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7346943 www.bgdnes.bg

Русенец прави първото у нас селфичино

По нова технология 

Автопортретът се сканира за 30 сек.

Русенец прави първото у нас "селфичино"!

Нестандартната напитка набира все по-голяма популярност в чужбина, а Милен Иванов е първият, който прави подобно кафе в страната.

"Селфичиното" е капучино, върху което е излята пяна с персонална снимка на клиента, като името на кафето е образувано от думите "селфи" и капучино.

Реклама

Интересът към нестандартното кафе е изключително голям. Именно това кара собственика на заведение в крайдунавския град Милен Иванов да внесе у нас специална машина, която прави подобни напитки.

"Доста клиенти ме питаха, интересуваха се и искаха да пият кафе с техния облик. Преди правехме кафета, но с шаблон, което става бавно, тромаво и с лошо качество", каза Иванов пред "България Днес".

Клиентите, които пожелаят селфичино, трябва да изпратят своето селфи чрез онлайн апликация, което се качва върху специалната кафе машина. След това автопортретът се сканира и репродуцира върху пяната на напитката, като се използват специални хранителни оцветители. Процесът отнема около 30 секунди. Цената на артистичното питие е само 3,49 лв. За сравнение, цената на селфичиното в заведението, което го предлага за пръв път в света, достига почти 8 долара.

"Искам клиентът да е доволен, парите не са водещи", коментира Иванов.

Казва, че е принтирал всичко върху кафе. От коли, надписи, снимки на хотели и животни, но най-много интерес будят кофеиновите портрети. Иноваторът признава, че изчаква да излезе на пазара машина за цветно принтиране, с която топлите напитки ще станат още по-атрактивни.

Сред почитателите на селфичино е холивудския актьор Пиърс Броснан, който рекламира технологията.

Реклама
Реклама
Реклама