Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7351584 www.bgdnes.bg

Коколеа: Бавна смърт за майката на убиеца Викторио

Полицията в издирване на тормозено момиче

Скандалната рапърка на разпит за разстрела на Дарина и

бебето Никол

Скандалната рапърка Коколеа се оказва новият коз на разследването, което се води за убийството на младата майка Дарина Министерска и едногодишното й бебе Никол. Тя ще бъде викана за разпит, след като се легитимира като част от близкото обкръжение на разстреляната жена. Оказва се, че след смъртта на Дарина Коколеа се е добрала до подробности относно предишни издевателства на обвиняемия за убийството - Викторио Александров.

Реклама

Бащата на бебето Никол - Викторио Александров, разстрелва нея и майка й Дари след разрив в отношенията между двамата родители. Той издебва жена си да остане сама в дома си, тъй като през уикенда я пазят родителите й. След това стреля по нея и взима детето. Обикаля цяла София, като се качва в кола на случаен таксиджия, който го отвежда до края на града. Там отнема живота на детето си и се самопрострелва, но куршумът го одрасква повърхностно.

Разследването за двойното убийство все още не е приключило, тъй като се чакат психиатричните експертизи на обвиняемия. Ченгетата търсят и две момичета, за които се твърди, че са били тормозени от Викторио, преди да започне връзка с Дарина. За едното от тях има данни, че е заплашвано след раздялата. На мушката на Викторио са били и родителите на бившата му изгора, като се проверява дали той е стрелял по врата на дома им.

До момента от полицията отказват да разкрият дали са установени предишни жертви на Викторио.

"Страх ме е да имам мъж до себе си... За Дари Викторио беше най-прекрасният човек, съжалявам, че никой от нас, близките ти, не разбрахме на какво си подложена", казва Коколеа, която за броени месеци се превърна в рап сензация със скандалните си текстове. В тях тя поставя под съмнение действията на полицията, но популярност добива с хита "И почвам да бегам, бате", записан с автора на репликата - Огата.

С разкритието, че жертвата Дарина й е била близка, Коколеа за пореден път влиза в полезрението на полицаите. Този път не с текст на песен, а с намеци за предишни издънки на обвиняемия Викторио.

"А що се отнася до майка му (бел.ред. - майката на Викторио Александров), която е знаела, че той от ранна детска възраст тормози децата в училище, тя е чудовище, което е отгледало изверг, която е хранила изверга и лошото в този НЕ-човек, и го е подкрепяла във всяко начинание, дори и в разрешителното за оръжие, въпреки че знае, че синът й е потенциален убиец, тази „майка“ заслужава бавна и мъчителна смърт", казва Коколеа.

Реклама

По данни на полицията Викторио действително е притежавал легално оръжие. Той е работил в СОТ, с което е имал и служебно такова. Пистолетът е иззет веднага след като Викторио е заловен. Той обаче продължава да твърди, че не помни нищо от случилото се. Експерти се съмняват, че се опитва да демонстрира временна невменяемост в състояние на афект.

"Афекта" Викторио бетонира с жалба, подадена в Пето РПУ срещу жена си Дарина ден преди убийството. Той я обвинява за това, че му е отказвала ласки и демонстрирала лошо отношение, като така го е депресирала.

За разклатеното психическо състояние на Викторио се заговори веднага след инцидента. Стана ясно, че преди време е бил издирван с полиция, след като в продължение на ден се лута безцелно в софийско село, докато близките му го търсят. Причината - отново раздяла с момиче.

Разпитани са й бившите работодатели от СОТ фирмата, които разкриват, че малко преди инцидента Викторио е бил мъмрен от шефа си, защото носил тениска на Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР, при условие че не работи там.

"За да се установи дали един човек има отклонения, близките му е трябвало да настояват за прегледи и изследвания. Да се вземат мерки", разкриват от Центъра за психично здраве. Така се оказва, че само близките могат да се погрижат за човек с прояви на психически отклонения.

Стана ясно, че майката и бащата на Викторио са се изнесли окончателно от София заради страх от вендета. Те обявиха, че подкрепят сина си, и са наели криминалиста проф. Петя Шопова да го защитава. Тя потвърди това пред "България Днес".

Дали Коколеа ще съдейства на полицията и ще разкрие източниците си за това, че Викторио е имал прояви на агресия още в училище, ще стане ясно до дни.

"Дари ни липсва, а на Викторио пожелавам да е жив дълго време, да лежи в затвора и да бъде тероризиран, защото го заслужава!", пише още рапърката.

Планирано в писмо

Планирано е било двойното убийство, категорични са близки на жертвите Дарина и Никол. Техните аргументи са предишни заплахи от страна на Викторио към младата майка. Той е настоявал да получи част от наследствения имот на Дарина, за който не е дал нито лев. По думите им натискът е започнал още в родилния дом, след появата на момиченцето. След няколко отказа Викторио заплашва Дарина, че ще падне от терасата, докато простира, или че ще катастрофира "случайно". Момичето е имало таен телефон, който скрило за спешни случаи, казват близките й.

Полицията установява дали Викторио наистина е следял Дарина с тайни камери в дома й, както и информацията за строшените й телефони и психически тормоз, който й е налаган.

За обмисляне на крайни мерки говори и писмо от Викторио преди инцидента. То е предоставено на ченгетата от родителите му, като му се прави графологична експертиза.

Реклама
Реклама
Реклама