Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7351827 www.bgdnes.bg

Младен Маринов: Новозеландският атентатор не се е познавал с българи

МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да е имал контакти с български граждани по време на престоя си у нас. Това заяви за БНР от Вашингтон вътрешният министър Младен Маринов.

"Категорично на този етап можем да твърдим, че неговата цел тук е била единствено туризъм и до този момент нямаме информация той да се е срещал с български граждани или да е познавал такива", каза Маринов и припомни, че нападателят е бил в България в периода 9-15 ноември миналата година. Вътрешният министър определи атаката в Нова Зеландия като недопустим терористичен акт.

Реклама

Маринов е на посещение в САЩ, което включва срещи с ръководството на ФБР, Сикрет Сървис и службите за гранична сигурност. Министърът очаква в скоро време българите да могат да получават паспорти с по-дълъг срок на годност.

По време на визитата си в САЩ Маринов ще посети границата с Мексико. Маринов заяви, че целта му е да разгледа съоръженията по американската южна граница с надеждата да обмени опит за противодействие на мигрантския натиск в България.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама