Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7352743 www.bgdnes.bg

Гатузо: Наранен съм!

Кесие и Билия се сдърпаха на скамейката, едва ги разтърваха

Треньорът на "Милан" Дженаро Гатузо беше изключително разочарован от загубата от "Интер" с 2:3 в градското дерби. Той бе още по-огорчен от инцидента между двама от неговите футболисти - Франк Кесие и Лукас Билия. Те си налетяха на резервната скамейка и едва бяха удържани от съотборниците си да не се сбият.

"Загубата ме наранява, но истински ме засегна това, което направи Кесие на скамейката. Това е нещо, което не мога да приема. Това не е начинът, по който гледам на футбола и отборния дух. Всички в съблекалнята трябва да се уважават. Аз съм треньорът и имам отговорност за дисциплината в съблекалнята и играчите знаят колко много държа на това. Може да ме критикуват за тактика, но аз съм изградил кариерата си върху уважението, отборния дух, защитаването на името на клуба и честта на фланелката, респекта към играчите. Това е всичко за мен и затова днес загубата е двойна. Ще кажа какво ще предприема в следващите дни", коментира Гатузо. Кесие започна като титуляр, но бе заменен в 69-ата минута. Африканецът беше доста раздразнен и реплика на Билия от резервната скамейка отприщи гнева му.

Реклама

"През първото полувреме бяхме пресирани и трудно излизахме напред. През втората част променихме някои неща. Бил съм критикуван много пъти за дефанзивния стил на игра, но трябва да се отчита и с какви играчи разполагам. Смятам, че се държахме достойно. При 0:2 всеки друг отбор би рухнал. Доволен съм от представянето ни, създадохме положения и бяхме близо до изравняване в края", добави Гатузо.

Халфовете на "Милан" Кесие и Билия впоследствие бяха изпратени пред медиите, за да се извиняват за случката помежду им.

"Всичко стана заради адреналина от мача. Бях разочарован, исках да направя повече на терена. Погледнах към Лукас, което беше грешка. После му се извиних. Той е по-голям от мен и аз трябва да се уча от него. Съжалявам", каза Кесие. Билия също пое вината върху себе си.

"Франк знае какво казах. След това изяснихме ситуацията. Всички искаме да побеждаваме, но не трябва да се държим така. Можехме да запазим всичко за съблекалнята. Срамувам се от тази сцена. Извинявам се на всички. Опозорихме клуба. Такова нещо няма да се повтори", каза аржентинецът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама