Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7354394 www.bgdnes.bg

Следващият Гигс започна в "Юнайтед"

Синовете на куп световни футболни звезди тръгват по стъпките на именитите си бащи. Те вече усвояват уменията с топката в академиите на някои от най-големите отбори.

"Манчестър Юнайтед" може да има следващия Гигс след време. Синът на легендата Райън Гигс - Закари, тренира в академията на "червените дяволи" в Карингтън. 12-годишният наследник на рекордьора по титли във Висшата лига играе за тима в своята възрастова група. За заниманията го кара именитият му баща, който изкара 25 години в клуба.

Реклама

"Всъщност съм на базата всеки вторник и четвъртък, защото синът ми тренира там - разкри самият Гигс. - Стоя до среднощ. Ники Бът е там и аз понякога пия кафе с него. Прекарвам доста време там."

И ако уелсецът засега само наблюдава изявите на Зак отстрани, то Зинедин Зидан е треньор на собствения си син - Лука. 20-годишният наследник на Зизу е трети вратар на "Реал" (Мадрид) вече трети сезон. В първия отбор го привлече именно баща му по време на предишния си престой начело на "белия балет". От една седмица той отново го тренира, след като пое тима на пожар заради слабите резултати след напускането му.

И другите трима синове на Зидан - Енцо, Тео и Елиас, също са тръгнали по стъпките на легендарния си баща. Нещо повече, всички са избрали неговият пост на терена - те са полузащитници.

Най-големият Енцо е юноша на "Реал". В момента играе под наем в "Райо Махадаонда" в Сегунда дивисион, а е собственост на швейцарския "Лозана". Все още в академията са по-малките му братя Тео и Елиас. Първият е на 16 г., но играе за тима до 19 г. на "Кралския клуб". Юношески национал на Франция е. Най-малкият Елиас е на 13 и тренира под ръководството на легендарния нападател Раул.

Реклама

Роналдо-младши бележи за "Ювентус"

Кристиано Роналдо смени "Реал" (Мадрид) с "Ювентус" и синът му Кристиано-джуниър също вече рита за торинския гранд. Малчуганът е в тима на 9-годишните.

Най-голямото дете на португалеца явно е наследило футболните гени на баща си. Подобно на него той ниже гол след гол за своя тим.

На мачовете му най-запаленият фен на отбора е... самият Кристиано Роналдо! Той видимо се вълнува от изявите на наследника си на терена.

Кай Рууни блести в Америка

Най-големият син на Уейн Рууни - Кай, подобно на баща си носи екипа на американския "ДС Юнайтед". Преди няколко дни той взе участие в поредния мач на своя детски отбор под зоркия поглед на майка си Колийн.

Преди семейството да се премести в Америка, Кай тренираше в "Манчестър Юнайтед". Още шестгодишен той започна в първата детска група в Карингтън. Негов съотборник там беше синът на Майкъл Карик - Джеси.

Валери Божинов е в "Славия"

Синът на Валери Божинов и фолкпевицата Алисия - Валери-младши, напусна школата на "Левски" и вече е в тази на "Славия". Предишните два сезона малкият бе част от юношите на "сините", родени 2007 г. Негов треньор бе Манол Занев.

Изненадващо от февруари Валерко, който също като баща си е централен нападател, премина при "белите". Така двамата с Божинов не успяха да се засекат на "Герена". Татко му се върна в "Левски" малко след неговото напускане.

Реклама
Реклама
Реклама