Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7354436 www.bgdnes.bg

"Байерн" изкушава Бейл

Една от звездите на "Реал" (Мадрид) Гарет Бейл може да продължи кариерата си в друг европейски гранд. Уелсецът е желан от "Байерн" (Мюнхен).

Баварският колос е харесал Бейл за заместник на Ариен Робен и Франк Рибери, чиито договори изтичат. Мюнхенци усилено работят по бъдещата селекция и вече се похвалиха с трансфера на френския защитник Бенжамен Павар.

Реклама

Бейл има договор с "Реал" до лятото на 2022 година. "Кралския клуб" ще опита да вземе солидна сума при продажбата му през лятото, ако се стигне до сделка. Според медиите в Германия от "Байерн" са готови да платят 135 млн. евро за правата на футболиста.

29-годишният офанзивен играч премина в "Реал" през лятото на 2013 година от "Тотнъм", като до последно водеше преговори и с "Манчестър Юнайтед". "Кралския клуб" плати 100 млн. евро за него, което беше рекорд за времето си.

След връщането на Зинедин Зидан начело на "белия балет" мнозина смятат, че времето на Бейл на "Сантяго Бернабеу" изтича. Нападателят е неособено желан в тима от френския специалист. Зизу го бе сложил в трансферната листа, преди да напусне „Реал“ през лятото.

Освен "Байерн" интерес към уелсеца имат още "Манчестър Юнайтед", "Манчестър Сити" и "Челси".

Френският защитник Рафаел Варан иска да напусне "Реал" в търсене на нови предизвикателства, твърди "Екип". Според изданието става въпрос за желание за смяна на обстановката. За осем години в "кралския клуб" Варан спечели всичко - три пъти Шампионската лига, две титли на Испания, купата на страната, Суперкупите на Испания и Европа, четири световни клубни титли. През лятото на миналата година стана и световен шампион с Франция в Русия. И всичко това само на 25 години.

Договорът на Варан с "Реал" е за още три сезона и напускането му ще стане само след плащане на сериозна трансферна сума. Италианските медии вече съобщиха за интерес от страна на "Ювентус".

Реклама
Реклама
Реклама