Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7357153 www.bgdnes.bg

Актьорът Иван Налбантов: И аз като Ламбо се боря с паркинсон!

Най-романтична бе любовта ми с Виолета Гиндева

"И аз като други актьори и моя колега Стефан Данаилов се боря с паркинсон. Не че го крия, това не е нещо, от което да се срамувам." Това сподели 78-годишният Иван Налбантов, който взима участие във филма "Денят на бащата".
"Лентата е базирана на истински истории, събирани от сценаристите в продължение на голям период от време, и се надявам да се е харесал филмът", сподели доц. Налбантов.
Актьорът е сред ветераните и на театър "Българска армия". Другата му страст е поезията. Автор е на пет книги - стихове, проза, документалистика и е член на Съюза на българските писатели. Сега води клас по актьорско майсторство в Пловдивския университет.
"Още не мога да се съвзема от загубата на съпругата си Мария. Това за мен беше най-големият удар. Не беше справедливо. По-възрастен съм, трябваше пръв да си замина. Имам дъщеря и внучка, но те живеят в Пловдив и е друго", тъжен е актьорът.
Освен покойната му жена Налбантов още не може да забрави и любовта си с Виолета Гиндева.
"Тя беше моята последна романтична любов преди жена ми. Студентска любов. Правилно е, че се разделихме навреме, за да си носим кръста. Но като се видим сега, пак така има блясък, има благодарност. Бяхме заедно година и нещо. Разделихме се, защото отидох в Сливен. Любовта от разстояние не е любов. Няма файда от телефонна любов. И вече когато се срещнахме със съпругата ми, бях помъдрял и опарен", спомня си актьорът.


Иван Налбантов е пресъздал над 100 роли в театъра, телевизията и киното. Доцент в НАТФИЗ, където дълги години е преподавал сценична реч, а днес води клас по актьорско майсторство в Пловдив.
"Вече високо ценя и най-малките жестове на внимание. Като тези например: все още не ми е свалена снимката във фоайето на Военния театър, не е заличено и името ми пред гримьорната. "Старческа сантименталност" си помислихте, нали? А защо да не е? Не пенсионираният, а забравеният от всички актьор е гледката, която може да ме разтърси. Слава на Бога, тази участ все още е далече от мен", казва Иван Налбантов.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама