Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7358557 www.bgdnes.bg

23 млн. евро отказва Зизу

23 милиона евро годишна заплата е отказал Зинедин Зидан. От "Манчестър Юнайтед" са му предложили тази сума, за да заеме поста мениджър, който в момента временно заема Оле Гунар Солскяер, твърди "Екип".

От "Юнайтед" са искали да го изравнят по възнаграждение с мениджъра на "Манчестър Сити" Хосеп Гуардиола. В крайна сметка Зидан предпочел да се завърне в тима на сърцето си, а за състава от Театъра на мечтите остава да стане ясно дали ще задържи за постоянно Солскяер. Норвежецът бе назначен временно около средата на декември, когато бе освободен Жозе Моуриньо.

Реклама

За Зидан бъдещето може и да е различно, пише "Мундо депортиво". Перспективата е да стане селекционер на Франция. Признанието идва от настоящия селекционер Дидие Дешан.

"Много се говори за бъдещата роля на Зидан, но той ще заеме мястото ми като треньор на националния отбор на Франция - казва Дешан. - Това ще се случи рано или късно. Не знам дали ще води "Реал" (Мадрид), "Манчестър Юнайтед" или друг отбор, но един ден трябва да поеме тима на Франция.

Самият Дешан има договор до 2020 г., което включва европейски квалификации и самото първенство и се надява да си изпълни поетите ангажименти.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама