Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7390059 www.bgdnes.bg

Канадски вълк хапе дете в Биволаре

Инцидент с остри зъби насред село 

Животното вече е вързано, полицията разследва 

Куче от породата канадски вълк нападна 8-годишно момче.

Инцидентът с остри зъби и нахапвания по цялото тяло се разиграва посред бял ден в плевенското село Биволаре. Малкият Явор върви по улицата, когато изневиделица е нападнат от голямото четириного.

"Събори ме на земята и започна да ме хапе. Първо по ръката, а после и по цялото тяло. Продължи с леки захапвания по крака. Като бяхме малки, си играехме, но вече не ме помни и затова ме нападна. Започнах да викам "дядо, помощ". Тогава дойдоха и други хора и ме спасиха", разказва описателно пострадалият Явор.

Реклама

Малчуганът се стресва много, но се измъква от смъртоносната хватка. Първоначално свидетели на случката решават, че животно и дете си играят, но след това забелязват, че положението е много сериозно. "Стопанката беше много притеснена, видях я в Бърза помощ, носеше документи на кучето, което се оказа с изтекли ваксини. Оказа съдействие, но това не я оправдава – не може това куче да се движи без каишка и намордник", коментира Явор Китов, баща на 8-годишното момченце. Близките на детето са ядосани, че кучето се разхожда свободно и с лекота се стига до опасния инцидент.

Бабата на момчето разказа, че кучето стои отвързано в двора и често лае по преминаващите по улицата хора.

"Кучето вече е вързано. За такова нападение разбирам от медиите, защото никой от роднините на детето не се свърза с мен. Знам, че са си играели заедно преди и сега може нещо да е подразнило животното. За първи път се случва такъв инцидент в нашето село. Досега не съм получавал сигнали за агресия от кучето и затова съм изненадан от случката", заяви пред "България Днес" Валери Радев, кмет на Биволаре. Той каза, че няма какви допълнителни мерки да вземе, след като животното вече е вързано и не може да излезе на улицата.

От полицията в Плевен съобщиха, че инцидентът е станал на 31 март, като тогава в полицията не е постъпил сигнал. Жалба от потърпевшите е подадена чак на 7 април. "В момента се извършва проверка по случая и в 30-дневния законоустановен срок материалите ще бъдат предадени по компетентност в Районна прокуратура - Плевен", добавиха от полицията.

Жена с инфаркт след атака

56-годишна жена от пазарджишкото село Дебращица получи инфаркт след нападение от куче. Инцидентът се случва в центъра на населеното място, а случаен човек успява да прогони животното. След атаката жената получава нараняване по краката и припада. Пристигналият на мястото медицински екип установява, че пострадалата е получила инфаркт, вероятно от преживения стрес. Жената е стабилизирана и вече е в добро здравословно състояние.

Реклама
Реклама
Реклама