Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7391632 www.bgdnes.bg

Данъчни погнаха Мегз

Скандалната дизайнерка Миглена Каканашева-Мегз официално е данъчен длъжник. Това става ясно от официални документи на НАП с дата 20 февруари 2019 г., до който "България Днес" се добра. С тях от приходната агенция налагат запор върху фирма на Мегз. По закон акциите на Каканашева трябва да послужат като обезпечение при бъдещото принудително събиране на задълженията към държавата. В постановлението на публичния изпълнител точна сума да данъците, които Мегз е пропуснала да плати, не е посочена. Според експерти цифрите едва ли са дребни, щом се стига до тази крайна мярка.

Самата Мегз няма на свое име недвижими имоти, които обичайно се продават, за да може НАП да си събере неплатените данъци. За това единственият вариант на приходната администрация е да обявят на търг бизнеса на длъжника.

Реклама

По ирония на съдбата към днешна дата данъчните са запорирали единствено последната фирма на скандалната дизайнерка - "Доверие МК". Дружеството е създадено в началото на декември миналата година с капитал от едва 100 лева. Броени дни след регистрацията Мегз купува две от фирмите на любовника си Румен Рончев "Ню Транс Груп" и "Розова долина Екс". Самите сделки стават навръх новата 2019 г., а за 40 процента от акциите в двете дружества самата дизайнерка плаща едва 4000 лв. В същия момент според отчетите на дружествата те имат сгради и камиони за над 8 млн. лева. Малко след това Рончев е арестуван и обвинен за застрахователна измама с кола, ползвана от Каканашева. При последвалата мярка за неотклонение от своя страна бизнесменът обвини любовницата си в кражба. По думите на Рончев сделките за продажба на фирмите са станали без негово знание, чрез използване на фалшиви документи от Мегз.

"Каканашева се опитва да ми отнеме бизнеса. Завзела е офиса ми. Смени охранителната фирма и не допуска близките ми вътре. В Търговския регистър е направила опит да прехвърли две мои фирми на свое име. Имам 200 души служители, които също страдат", оплака се Рончев в средата на месец януари на влизане в Районния съд в Пловдив. Съпругата на бизнесмена от своя страна допълни, че скандалната дизайнерка е започнала да изпразва фирмените сметки. За да си запазят богатството, тя и Рончев наемат адвокат, който да оспори продажбата.

Месец след обвиненията в кражба на Рончев към любовницата му Мегз сделките за двете фирми официално са вписани в Търговския регистър. Освен съсобственичка Каканашева става и управител, което дава повод на НАП да запорира акциите й заради неплатени данъци.

Проблеми с приходната администрация има и друга фирма, свързана с дизайнерката. Според документите "Новокер София" с бившо име "Мегз" дължи 134 144,76 лв. Дружеството е създадено от Каканашева и чрез него тя продава модната си колекция. През юли 2017 г. дизайнерката продава фирмата на софиянеца Стефан Славейски, който притежава и множество други фирми със задължения. Малко след това той сменя името, а дружеството се появява в списъка с длъжници на НАП.

Каканашева блъска без книжка, ранява баба

Мегз рани баба и помля лъскавия си джип при зрелищна катастрофа в родния си град Раковски. Каканашева карала с отнета книжка лъскавия си джип "Мерцедес" из квартал "Парчевич". На едно от кръстовищата не спира на знак стоп и се натриса в хонда. При удара е пострадала 71-годишна пътничка във втората кола. Старицата е откарана в болница, обясниха от полицията. Пробите на дизайнерката и другия шофьор са отрицателни. На Мегз е съставен акт за катастрофата и шофиране без книжка, която й е отнета за предишно провинение, допълниха ченгета.

Реклама
Реклама
Реклама