Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7392833 www.bgdnes.bg

Телешко по японски

Необходими продукти:

телешко бонфиле 100 г

табаско

уорчестър сос

дижонска горчица

див лук

сол и пипер

мирин (японска подправка)

соев сос

сок и кора от лайм

тиквичка 50 г

цветни чушки 50 г

червен лук 50 г

темпура микс

ледена вода

Начин на приготвяне:

Телешкото бонфиле нарязваме на ситни и с еднаква големина кубчета и слагаме в купа. Към него добавяме табаско, уорчестър, горчица, кетчуп, сол, пипер и ситно нарязаните шалот, див лук и каперси.

За темпура:

В купа с ледена вода смесваме темпура микса до получаване на желаната консистенция. Зеленчуците: тиквичка (нарязана на тънки слайсове по дължината на тиквичката), чушките, отново нарязани по дължина, и лук на шайби, набучени на шишчета.

Реклама

Пържим в силно загрята мазнина до готовност. (Панировката трябва да стане хрупкава, златиста и леко прозрачна)

За понзу сос (приготвяне на момента):

В дълбок съд смесваме соевия сос, сока и кората от лайма, мирина, сакето и добавяме ситно нарязан джинджифил (всички вкусове трябва да се усещат и никой да не доминира).

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама