Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7395073 www.bgdnes.bg

ТЕЛЕШКИ ШОЛ СЪС СУШЕНИ ПЛОДОВЕ

Необходими продукти:

400 г телешки шол

30 г сушени сини сливи

30 г сушени кайсии

1 ч.ч. бяло вино

1/4 ч.ч. оцет

3 с.л. соев сос

сол

чесън на прах

черен пипер

естрагон

джинджифил

карамфил

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне:

Телешкият шол се нарязва на средно големи парчета. Виното, оцетът, соевият сос и всичките подправки се кипват на котлона. С тази марината се залива месото и престоява поне 1 денонощие на студено в хладилника. В тиган се сгорещява зехтинът и в него се изпържва от всички страни отцеденото от маринатата месо. Щом получи златиста коричка, при него се излива маринатата и ястието ври на слаб огън под капак, докато месото полуомекне (1 час). Прибавят се сушените плодове - половината цели, половината нарязани на малки парченца. Ястието продължава да ври, докато месото и плодовете напълно омекнат (още половин час). При необходимост се долива вода. Накрая трябва да се образува малко количество гъст сос.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама