Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7400450 www.bgdnes.bg

"Аякс" губи Де Йонг за битката с "Юве"

"Аякс" страда, въпреки че разгроми "Екселиор" с 6:2 на "Йохан Кройф Арена" в събота!

Звездата на отбора Френки де Йонг (21) напусна контузен терена в 28-ата минута на мача и едва ли ще играе утре вечер в реванша срещу "Ювентус" в Шампионската лига.

Двата тима се изправят в решителен четвъртфинал, след като завършиха 1:1 в Амстердам миналата седмица.

Реклама

Със сигурност Де Йонг ще липсва много на "Аякс" в Торино, но треньорското ръководство едва ли ще рискува да го пусне в игра невъзстановен. Футболистът вече е с уреден трансфер за "Барселона" на стойност 86 млн. евро и ще продължи кариерата си на "Камп Ноу от следващия сезон".

Но "Аякс" не губи надежда. Момчетата на наставника Ерик тен Хаг вече пренаписаха историята, след като успяха да обърнат "Реал" (Мадрид) въпреки поражението с 1:2 в Холандия.

На реванша на "Сантяго Бернабеу" "аяксите" се развихриха и детронираха европейския шампион след успех с 4:1.

Преди четвъртфинала с "Ювентус" италианският отбор е сочен за фаворит, но това едва ли е от значение за амбициозните футболисти на Ерик тен Хаг.

В Торино се готвят сериозно за утрешния мач и треньорът на домакините Масимилиано Алегри реши да не пуска титулярния си състав в мача за първенство срещу СПАЛ.

С резервите "Юве" все пак поведе с 1:0, но допусна пълен обрат и загуби срещата с 1:2.

Дори и една точка в този мач щеше да гарантира шампионска титла на "старата госпожа", но сега празненствата ще трябва да почакат.

Алегри похвали младите играчи в тима си и не отдаде голямо значение на поражението.

"Момчетата се представиха много добре - заяви специалистът. - Играха много млади и неопитни футболисти. Гоци направи страхотен мач след излизането на Андреа Бардзали. Поздравявам и Кастанос. Много добре се включиха също така Николуси и Мавидиди. Исках да видя състоянието на Куадрадо, Бардзали и Дибала и получих добър отговор."

Реклама
Реклама
Реклама