Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7400652 www.bgdnes.bg

Tреньорът на ансамбъла Весела Димитрова: Трудно е да задържиш позициите

Треньорът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова сподели, че винаги е по-трудно да запазиш позицията си пред това да си в ролята на догонващ. "Златните ни момичета"Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Киряков в многобоя на Световната купа в София.

"Беше трудно състезание, след като поведохме в първия ден - каза Димитрова. - Винаги е по-трудно да задържиш позицията си, отколкото да си догонващ, но момичетата се справиха много добре. Обмислям все още какви корекция да внеса с композицията на топки. Ще видите крайния вариант след известно време."

Реклама

Ансамбълът ни изпревари тимовете на Италия и Япония в многобоя.

В индивидуалната надпервара Катрин Тасева взе бронзов медал, а Невяна Владинова остана осма. Победителка е рускинята Александра Солдатова, а втора бе израелката Линой Ашрам.

Днес са финалите на отделните уреди. На обръч Владианова зае четвърто място с оценка от 20,000 т. Тасева остана шеста с 19,400 т. Златото спечели Ашрам (21,200 т.). Зад нея се наредиха рускините Екатерина Селезньова (21,050) и Александра Солдатова (20,750 т.)

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама