Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7408528 www.bgdnes.bg

Перверзникът от 17-о СОУ чака по-лека присъда

Родители: 7 години са му малко!

33-годишният доставчик на училищни закуски Валентин Асенов обжалва наказанието за блудство с малолетни

За по-ниска присъда настоява 33-годишният доставчик на закуски Валентин Асенов, осъден за опипване на ученички. Той е пратен директно в зандана за 7 години по обвинение за блудство с непълнолетни, но обжалва решението. По думите му момиченцата си измислят, че ги е натискал да го хващат за слабините. Освен това за тях нямало трайни последствия, а идвали с усмивка на разпитите.

Реклама

Присъдата, която получи Асенов миналата седмица, удовлетворява до известна степен родителите на пострадалите две 7-годишни момиченца от 17-о СОУ. Те се опасяват, че ако децата им не са успели да избягат, е можело да се случат ужасяващи неща.

"Можеше да имат трайни травми, да се стигне до нещо още по-лошо. Малко са му 7 години, но да се надяваме, че в затвора ще го научат какво не трябва да прави по тежкия начин", коментират след присъдата родителите на децата, пожелали да останат анонимни. Заради крехката възраст на ученичките и сексуалната тематика на делото процесът протече при закрити врата.

Асенов е прибран в ареста веднага след инцидента. Случилото се в училището през май миналата година разбуни духовете. Асенов работи от 7 месеца като доставчик на закуски. На 17 май влиза през задния вход директно в училищната тоалетна. Децата не били в час, защото учителката ги наказала. Асенов се приближава към тях и ги пита дали може да пазят тайна. Обещава да им покаже нещо интересно, ако си затварят устата. Примамва ги в тоалетната, затваря една от кабинките и им показва гнусен клип на телефона си - жена, която прави френска любов на мъж. След това започнали и блудствените действия на Асенов с ученичките, твърдят разследващи. Той е употребил и сила към децата - дърпал ръцете им към себе си. След това те се оплакали на родителите си, които вдигнали скандал на директора и подали сигнал в полицията. Засега няма данни Асенов да е посягал на други деца от училища, в които е доставял закуски.

По думите на децата пред психолози мъжът е бил възбуден. Вратата нямала ключ, децата се отскубнали от насилника и избягали.

За нападението разказва на майка си едното от момиченцата. Следва лют скандал с директорката. Бащите на момиченцата завардват коридорите още на следващия ден. Асенов се появява за рутинната доставка. Стига се до бой, намесва се полиция и мъжът е задържан. До край Асенов отрича да е посягал на първокласничките. Твърди, че са си измислили историята и че са го закачали, докато е по малка нужда в тоалетната.

Асенов е мечтаел да е учител. Записал педагогика, след като през 2013 г. завършва НСА с профил треньор по бокс. Докато завърши, се хванал на работа във фирмата, която доставя закуски в няколко столични училища.

Присъствието на Асенов в училището е записано на видео. Той бе застрашен от 5 до 20 г. затвор. В полицията признава вина, но след това отрича. Твърди, че е тормозен с електрошок, за да признае за гаврите с децата. Асенов има стари регистрации в полицията, но не е осъждан. Хващан е в кражба и е проверяван за прехвърляне на фирми със задължения на безимотни лица с цел укриване на данъчни задължения.

Реклама
Реклама
Реклама