Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7411318 www.bgdnes.bg

Крайни националисти от цяла Европа с щаб у нас

Терористи ли финансират подобни конференции?, питат антифашисти

Мощен сблъсък между националисти и антифашисти бележи най-мащабното събитие в последните години - конференция на крайните патриоти от цяла Европа утре вечер в София, на който ще бъде създаден общ съюз.

Мястото на събитието се пази в тайна за последно, като националистите се събират на уречено място и оттам заедно ще отидат до вече запазената и предплатена зала. Това сподели пред "България Днес" един от лидерите на Български национален съюз Звездомир Андронов, който е и организатор на срещата в столицата.

Реклама

Крайната мярка се налага заради антифашистки организации, които дишат в тила на националистите и са техен враг както за "Луков марш", така и за това събитие. Противниците им дори свързват мероприятието със стрелеца от Крайстчърч Брентън Тарант.

"Напомняме, че крайнодесния терорист от Крайстчърч, Нова Зеландия, е дарявал пари на крайнодясната неонацистка организация Identitarian Austria, чиито членове са посещавали организирания от БНС т.нар. "Луков марш". А дали подобни конференции не се организират именно с парите на такива доказани терористи?", питат антифашисти.

"Свикнали сме с удари под кръста и да ни се пречи, но ние не се отказваме. Общото обединение на националистите в Европа ще бъде факт и няма да се предадем", контрира пред "България Днес" Звездомир Андронов.

На сбирката не се предвижда да присъстват националисти от Австрия и от въпросната организация, показа проверка на "България Днес". Сред заявилите участие е друга организация, идваща за традиционния "Луков марш". Това е "Десните - Германия", една от водещите националистически партии в Германия, със свои представители в местната власт в различни немски градове.

"Това е и една от организациите, с които поддържаме чудесни отношения вече над 10 години. Ежегодно представена на "Луков марш", споделя Звездомир.

Друга група е тази на "Националистите" - Франция, която набира все повече сила. Други три организации са "Щурмоваци" - Полша, "Легион Унгария" и Национален и социален фронт - Чехия.

Реклама
Реклама
Реклама