Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7411666 www.bgdnes.bg

Торене с микроелементи дава по-висок добив и опазва почвите advertorial icon

При съвременното интензивно земеделие продължителното торене само с минерални торове не само е недостатъчно, но и започва да нанася беди. То влошава почвеното плодородие, както и храненето на растенията.

Според агрономите усиленото торене с традиционните макроторове започва да влече след себе си и увеличено изнасяне от почвата на микроелементи заедно с реколтата, които няма кой да набави.

По тази причина на много места из страна вече се наблюдава и умора на почвата, влошаване на плодородието, че дори се стига и до нарушаване на немалко от основните биохимични процеси, като фотосинтеза, белтъчна и въглеродна обмяна на веществата, възникване на нежелана хлороза, която също потиска растежа и развитието на кореновата система на растенията.

В резултат на всичко това естествено се получават по-ниски добиви и влошено качество на продукцията.

Интелигентното земеделие в днешно време изисква друг и по-модерен подход и той е измислен.

Това е листното торене.

Фирма „БУРАЛЛ” например предлага на фермерите и хоби фермерите универсален, походящ за всички култури, микротор за листно подхранване.

Той съдържа основни и второстепенни хранителни елементи с микроелементи и е предназначен за листно хранене.

Според експертите на фирмата това доказано спестява на фермерите много тревоги по качеството и количеството на реколтата, а освен това със сигурност гарантира опазване на плодородието на почвата и за догодина.

Реклама
Реклама
Реклама