Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7428845 www.bgdnes.bg

Майката на застреляната Дарина: Викторио наследи кървавия апартамент, заради който я уби!

Той постигна целта си! Пуснат ли го, ще ни очисти един по един, ужасена е почернената Ваня Министерска

"Викторио постигна целта си! Наследи кървавия апартамент, за който тормозеше дъщеря ми Дари и заради който не му трепна окото да убие и собствената си дъщеричка Никол!" Това потвърди ексклузивно пред "България Днес" Ваня Министерска, почернената майка и баба. Тя разкрива, че шест месеца след убийството все още не е извикана да свидетелства и да разкрие редица детайли относно мотива за убийството. Входирала е над 10 молби до всички институции с молба разследването да бъде прехвърлено на следовател и да се извършва под надзора на главния прокурор. Бави се и психиатричната експертиза, от която зависи дали Викторио Александров ще бъде съден за двойното убийство. Следобедът на 29 октомври миналата година, след като се изнася от апартамента на приятелката си Дарина, Викторио се завръща въоръжен. Преди това успява да подаде жалба срещу момичето за психически тормоз и за липса на ласки от нейна страна. Успява да влезе в апартамента и да застреля Дарина. След това взима на ръце плачещото 1-годишно бебе Никол и в продължение на няколко часа се лута из софийските улици, като опира дуло в главата на таксиджия. След като слиза от колата - около 30 минути след полунощ, е убита и малката Никол.

Реклама

"Никол е наследница на майка си Дари, която е убита. След като убива и Никол, като неин баща Викторио се явява наследник на жилището, което е собственост на бабата на Дарина. В момента единствено бабата има вещно право да ползва апартамента, но не можем да го продадем или отдаваме под наем без съгласието на Викторио. Той също не може да се разпорежда с него, но по-грозното е, че след като уби децата ми, той, без да е дал и лев за него, получава дял", вайка се почернената майка Ваня Министерска. Тя разкрива, че е силно притеснена за живота си, както и за този на майка си и баба на Дарина.

"Ако Викторио излезе в отпуск или не го съдят, ако го изкарат луд - той ще дойде за нас. Ще ни изтрепе един по един. Неведнъж ни е заплашвал, че ще ни избие директно", казва майката, която до скоро мълчеше, за да не пречи на разследването.

Тя споделя пред "България Днес", че тормозът над Дарина за апартамента започва веднага след раждането - още в родилния дом. Искал да му бъде прехвърлена половината или да се сключи незабавно брак с придружаващ го договор, в който да е вписан като собственик. Ремонтът преди раждането на Дари е платен изцяло от родителите й. Това не пречи на сотаджията да търси начин да го присвои.

Заплахи и психически тормоз има непрекъснато над Дарина, категорични са свидетели и близки на момичето. Забранено й е да излиза с приятелки и да комуникира с близките си. Самата Дарина се опитва няколко пъти да потърси защита от полицията, но я връщат с думите "оправете се помежду си заради детето".

В почивните дни пред смъртоносната стрелба родителите на Дарина спят при нея от страх Викторио да не се появи. Сменят дори ключалката на жилището, за да не нарани дъщеря им. В крайна сметка до фатален край се стига. Не е ясно как Викторио успява да убеди Дарина да го пусне в апартамента. Близки допускат, че с него може да е имало и ключар.

След поредното удължаване на разследването майката Ваня Министерска се опасява, че Викторио ще се отърве.

Реклама

"Ако това се случи, ще убие и майка ми, защото той е вманиачен да получи това жилище", страхува се за живота на близките си почернената майка .

"Удължават го поради фактическа и правна сложност. Явно делото е сложно за удължаване на срока по досъдебното производство, но не е сложно, за да бъде преместено при друг, по-опитен следовател. Съмненията, освен че останаха, взеха, че се и засилиха! В България едва ли ще получим справедливост", казва Ваня Министерска

Роднина полицейски шеф

Заместник-директор на столично РПУ е роднина на Викторио, алармира още майката на убитата Дари. Ваня Министерска е категорична, че е сигнализирала за това в отдел "Вътрешна сигурност", но са й отговорили, че случаят не се отнася до тях.

"Този човек е висш полицай, който е помогнал на Викторио да си извади разрешително за пистолет. Той е причината и полицаите да не обръщат внимание на сигналите за тормоза над дъщеря ми", опасява се Ваня Министерска. Тя се надява институциите да реагират, за да може убиецът на дъщеря й и внучка й да бъде наказан възможно най-тежко по закон.

Кристина ДИМИТРОВА 

Реклама
Реклама
Реклама