Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7449572 www.bgdnes.bg

Любов и спектакъл под звездите

"Театър пред театъра" започва в началото на юли

Името "Любов под звездите" носи съвместният концерт на Народния театър "Иван Вазов" и Софийската филхармония, който ще открие третото издание на "Театър пред театъра" от 1 до 11 юли.

Инициативата на първата ни сцена под открито небе ще започне на 1 юли, когато ще се проведе концертът, а в програмата са някои от най-нашумелите заглавия от изминалия сезон като "Лисичета" и "Един безумен ден".

Реклама

Първото представление на открито е на гостуващ театър - на сцената между фонтана и входа на театъра на 2 юли ще се качат актьори от Малък градски театър "Зад канала", за да представят "Ромул Велики" на Бина Харалампиева. Ролите в пиесата на Фридрих Дюренмат са поверени на Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

Следващите два дни - 3 и 4 юли, са запазени за хитовия "Лисичета" на Народния театър. Спектакълът отново е на Бина Харалампиева и е с участието на Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

Друго популярно заглавие - "Един безумен ден" на Михаил Петров, също ще се играе два дни. Комедията на Бомарше, вдъхновила "Сватбата на Фигаро", е по музика на композитора Любомир Денев.

На 5 и 6 юли под звездите излизат Параскева Джукелова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова и Цветомира Даскалова. Ново е заглавието "Актрисата", което на 8 и 9 юли излиза пред театъра само месец след като е стъпило на Голяма сцена. Комедийната пиеса е на Питър Куилтър, режисурата Народният поверява на Стефан Данаилов, музиката на Иван Лечев. Данаилов ще се изяви и пред публиката, където ще си партнира с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев.

Три дни от програмата на "Театър пред театъра" - 7-10 юли, са запазени за все още неоповестен "спектакъл-изненада" за зрителите.

В последната седмица на юни се очаква да започне и сглобяването на сцената пред културната институция - тя ще събира 951 зрители. Билетите за спектаклите тръгват в продажба на 14 май онлайн и на касите на Народния театър. Всички представления са с начален час 21,30 ч., а цените на пропуските са от 20 до 40 лева.

Реклама
Реклама
Реклама