Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7451628 www.bgdnes.bg

Близките на очистената Милена кълнат килъра й: Чане да се гръмне като шесторния убиец!

Месец извергът следил жертвата, преди да я пребие и застреля с вързани ръце в Костенец

"Дано Чане се гръмне като шесторния убиец от Нови Искър, който затри цяло семейство. Да намерят само кокали от него, за да не ни се налага да го виждаме." Това пишат в социалните мрежи близки на убитата Милена Шишкова в Костенец. Фризьорката е зверски пребита и застреляна с вързани ръце до дома й от бившия й партньор Стоян Зайков-Чане. След бруталното престъпление той изчезва. Вече пети ден от него няма следа, въпреки че МВР използва дронове и хеликоптер, за да го търси.

Реклама

Според една от версиите на криминалистите Чане може дори да е сложил край на живота си. Жители на Костенец обаче са скептични, че може да се стигне до такъв развой на сюжета. Според тях Чане не е човек, който ще се самоубие. Описват го като коравосърдечен, пресметлив и хитър като лисица - измъква се от всякакви капани. Това се е случвало неведнъж в миналото на Чане, който има няколко присъди за кражби и унищожаване на чуждо имущество. Лежал е и в затвора. Сред първите му регистрирани престъпления е посегателство от ревност - запалил стълбите на жена, която го отхвърлила.

Допълнителни щрихи в портрета на беглеца внася и шефът на Областната дирекция на полицията на МВР – София, старши комисар Николай Спасов. Според ченгето Зайков е човек с труден характер и асоциален. По думите на полицейския шеф издирваният не обичал обществените места и дори нямал мобилен телефон през последната една година. Чане се ядосал на устройството и го изхвърлил в горящата печка. Баща му Георги казва, че е последният човек, когото синът му би потърсил. Те прекъснали отношенията си преди 15 години. Зайков допълва, че би призовал сина Стоян да се предаде.

Криминалисти подозират, че при убийството на фризьорката Милена Чане отново е "подпалил" от ревност. Двамата живели на семейни начала от 15 години. От връзката си имат 14-годишен син Стивън. През последните две години ту се разделяли, ту се събирали. Последният разрив в двойката станал преди два месеца.

В Костенец се говори, че фризьорката се страхувала от гнева на бившия си. По думите на местни Милена дори споделяла със сестра си Славяна, че виждала следи от мъжки обувки в банята си. Подозирала, че Чане се е вмъквал в дома й и дори имала моменти, в които усещала невидимото му присъствие около себе си. Славяна споделила, че сестра й не е имала любовник. Фризьорката нямала време за нищо, имала огромна клиентела за подстригване и работела от сутрин до вечер. Според версията е възможно Чане да е подозирал, че Милена върти любов с някой от клиентите си. Въпреки страха от бившия си и съмненията, че я следи поне от месец, тя не е подала жалба в полицията.

Преди да очисти майката на детето си, Чане го завел в своя наследствена къща. След това тръгнал към дома на Милена, но тя била сменила ключалката. Разбил с отвертка прозорец и се вмъкнал в къщата. Жестоко пребил Милена, след това я извлякъл на близката поляна. Стрелял два пъти в главата й и изчезнал. Убитата бе намерена в петък сутринта. Стивън се събудил, видял, че баща му го няма. Отишъл до къщата на майка си, но попаднал на кръвта в коридора и се обадил на леля си Славяна. Тя подала сигнал в полицията, а ченгетата бързо намерили тялото на жертвата. До него имало бутилка с боеприпаси. Според разследващи Чане имал намерение да скрие трупа в гората, но нещо му е попречило. Това нямало да е трудно за килъра, тъй като той бил иманяр и бракониер и много добре познавал района. Полицията смята, че става въпрос за добре планирано убийство и продължава да издирва извършителя му. До момента в МВР са проверени няколко сигнала за евентуално местонахождение на убиеца, но без резултат. Ченгетата търсят беглеца в периметър от над 30 километра около Костенец и край с. Горна Василица, където Стоян имал наследствен имот. Той не може да бъде локализиран и по мобилни клетки, тъй като няма джиесем и това допълнително затруднява издирвачите.

Избягала жена и отровен кон вбесяват Петър

Избягала жена и отровен кон вбесили стрелеца Петър Маринов, който изпразнил двете дула с 9-и калибър сачми на пушката си ИЖ в главата и гърдите на приятелката си, 44-годишната Радост Куртева, в заведение на Петолъчката. След това отпрашил с колата си към сливенското с. Трапоклово, където по идентичен начин стрелял по 58-годишния си съсед Любен Димов. Двамата имали конфликт от миналото заради отровен кон. Минути по-късно Петър се гръмнал в гърдите и издъхнал. Тежко ранените са закарани в болница в критично състояние.

Седмица преди стрелбата Петър се заканвал на Радост и жената подала сигнал в полицията. На този етап разследващите не смятат, че двата опита за убийство са били плод на ревност. Няма данни между Радост и Любен да е имало връзка.

Реклама
Реклама
Реклама