Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7453853 www.bgdnes.bg

Плашат с линч жената на кипъреца, прегазил крадеца в нивата

20 години фермерът е обиран и пален

Настояваме Димитракис да бъде освободен, не спряха да ни грабят и изнасилват, казват хората от Болярино

Екип на "България Днес"

С линч е заплашвана жената на 60-годишния фермер Димитракис Пирилис, който прегази крадец в нивата си в пловдивското с. Болярино. Ченгета пазят Таня Тодорова, за да не се стигне до ексцесии в селото и отмъщение на циганите спрямо семейството й след смъртта на 30-годишния ром Петър Гаджанов в нощта срещу неделя.

Реклама

"Искаме кипърският бизнесмен да бъде освободен незабавно. Браво на човека. Много добре е направил", категорични са жители на Болярино и допълват: "В Болярино не остана къща, която да не е окрадена. Писна ни. Искаме постоянно полицейско присъствие. Не спряха да ни ограбват, изнасилват. Човекът е много работлив. Изкарва си хляба честно, идва някой и го краде. В родината си той е бил полицай и в началото много се чудеше как може да има толкова много кражби тук."

Местните настояват Димитракис незабавно да бъде освободен и обясняват, че стопанството на чужденеца е подлагано на кражби от 20 години и дори палено. Фермерът е арестуван веднага след инцидента. Срещу него е повдигнато обвинение в предумишлено убийство. От прокуратурата обявиха, че ще искат постоянен арест за него. Държавното обвинение ще настоява съдът да наложи "задържане под стража" и на другите двама роми, опитали се да задигнат животни от стопанството на кипъреца.

Междувременно партньорката в живота на Димитрис Пирилис – Таня, разказа, че Димитрис всяка вечер карал с автомобила си работниците от фермата. Така засякъл и крадците при опит да отмъкнат крави във фаталната нощ.

"Онази вечер моят мъж е прибрал кравите и е обиколил фермата, в този момент е видял как няколко души отвеждат три животни. Димитракис ги е подгонил, докато бягат с кравите", каза Таня Тодорова.

По думите й Димитрис не ги е прегазил нарочно, а просто е искал да види лицата им и обясни, че от години са жертва на кражби. Местните престъпници посягали на всякакви животни - крави, прасета, телета и коне.

"Тези хора години наред крадат от фермата ни. Хиляди пъти мъжът ми подаваше жалби срещу тях, но полицията нищо не направи, подиграваха се с него", твърди Таня. Фермата им е била ограбена за последно само няколко дни преди инцидента с циганина Петър Гаджанов.

Реклама

"Преди инцидента на 9 май откраднаха други пет крави", обяснява Таня. Тя отново подчертава, че се страхува за живота си, защото ромите заплашили, че ще убият кравите им и ще подпалят фермата.

Роднините на жертвата пък обявиха, че собственикът на фермата е минал три пъти през тялото на техния близък. Дали това е точно така се очаква да стане ясно, след като бъдат готови резултатите от назначените съдбеномедицинска, трасеологични и други експертизи по случая.

Според близките на загиналия крадец кипърецът е превишил правомощията си, защото не е засякъл Петър на територията на фермата. Прегазеният крадец има 14 присъди за кражби, лежал е седем години в затвора заради обир на същата ферма. Излязъл от пандиза преди две години.

Реклама
Реклама
Реклама