Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7454668 www.bgdnes.bg

Инквизицията удари Кобрата

Кубрат остава в САЩ, за да ходи на курсове срещу сексуално насилие

Атлетическата комисия на щата Калифорния влезе в ролята на спортна инквизиция и посече Кубрат Пулев. Българският боксьор отнесе 6-месечно наказание за целувката срещу Дженифър Равало - Джени Суши и глоба от $2500. Той е задължен да премине два курса срещу сексуално насилие и след това да се яви на отчет пред същата комисия.

Окончателното бъдеще на Пулев ще стане ясно на 22 юли. Ако той не се съобрази с решението, тогава го очаква санкция за 12 месеца. На практика наказанието важи за цялата територия на САЩ.

Реклама

"Всичко беше предопределено - коментира за "България Днес" мениджърът на Пулев Ивайло Гоцев, който беше и преводач на Кобрата по време на изслушването. - Предварително беше взето решение. Приемаме наказанието без протести. Най-хубавото нещо е, че вече всичко е зад гърба ни. Създадоха се излишни драми. Истината излезе, но само донякъде."

Ивайло Гоцев обясни, че има вариант санкцията да бъде намалена, ако всички предписания бъдат изпълнени от Кобрата.

"Това ще се реши на 22 юли. Кубрат ще изпълни всички заръки", обеща Ивайло Гоцев.

Световната шампионка по бокс Десислава Кирова, популярна из цял свят с името Дейзи Ланг, застана на страната на Кубрат.

"Решението не е справедливо, но за съжаление това са законите в САЩ. Няма значение, че целувката е била спонтанна - обясни Дейзи Ланг, която от години живее в Лос Анджелис. - Кубрат губи ценно време. Сега се намира в суперформа, а развитието му се спира. Той не е първа младост. Лошото е, че акцентът се измести от драматичните победи на Кубрат и Тервел. Единият с огромна аркада, а другият със счупена ръка спечелиха своите срещи."

Реклама

Нов треньор за боксьора

Кубрат Пулев е започнал подготовка в Лас Вегас с нов треньор, който ще работи успоредно с досегашния наставник на българина Ули Вегнер. Братът на бившия световен шампион в тежка категория Хасим Рахман - Ибн Касън, ще се заеме с подготовката на 38-годишния софиянец.

"Кубрат ще се съсредоточи върху тренировките - коментира Ивайло Гоцев. - Ще добави някои неща. Когато е готов и сме сигурни, че е надградил, ще направи следващия мач. Той ще бъде в САЩ."

Суши взела интервюто на градус

Дженифър Равало е употребила алкохол, преди да вземе интервюто с целувката. Самата тя призна това, след като адвокатката на Кубрат Пулев започна разпита. Тя се почерпила на самата галавечер, а питието платил неин придружител.

По време на въпросите членовете на комисията на три пъти прекъснаха защитничката на Кубрат. Те обясниха на Джени Суши, че не е длъжна да отговаря и е в неин интерес да не го прави.

Освен това посъветваха правния екип на Пулев да не задава въпроси, които не са свързани директно с целувката. По този начин те неглижираха действията на Суши преди и след самия инцидент. В това число и танца в скута на приятел на Кобрата по време на партито след победата.

Адвокатката на Равало - Глория Олред, обяви, че не са завеждали гражданско дело и нямат намерение да завеждат поне на този етап.

"Искам той да понесе отговорност за това, което направи - коментира пред Нова тв Джени Суши. - Не мисля, че съжалява. Каза го, само защото е наказан. Трябваше да му замразят лиценза за по-дълго.

Пулев: Не съм убил човек

Кубрат Пулев коментира санкцията на Атлетическата комисия с думите "Не съм убил човек". Той добави, че е обяснил истината по време на изслушването.

"Извиних се, казах, че съжалявам. Нямам лоши чувства, въпреки че ме атакуват - добави пред Би Ти Ви Пулев. - Равало казваше неща, които не бяха точно така. Доста от истината я спестиха. Реагирах емоционално. В бъдеще ще бъда по-добър."

Ивайло Гоцев добави, че Кобрата е приел всичко като урок.

"Видя, че в САЩ законите и правилата са други", добави мениджърът пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама