Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7462367 www.bgdnes.bg

Почернената майка и баба Ваня Министерска: Чане се мисли за медийна звезда като Викторио

Хора в Костенец твърдят, че двойният убиец си пазарува в местния магазин

"Същото задоволство изпитваше и уродът Викторио Александров, като беше в "Пирогов" след убийството на дъщеря ми Дарина и внучката ми Никол. До степен такава, че сестрите и докторите бяха изпаднали в потрес, да гледаш цял ден и цяла нощ телевизия и да се радваш колко си известен! Даже казвал, че е медийна звезда." Така почернената майка и баба Ваня Министерска коментира чрез социалната мрежа безпрецедентната акция в района на Костенец срещу Стоян Зайков- Чане. Бившият затворник се издирва за убийството на своята бивша приятелка Милена Шишкова и третия си братовчед Валентин Петров.

Една от последните находки на полицията е скривалище с 3 изхода, намиращо се на няколко километра от Костенец, в което са открити дрехи и храна. Ченгета подозират, че е използвано от заподозрения. Намерена бе и разглобена ловна пушка, скрита в кутия. Оръжието вероятно е използвано в едно от двете убийства. Калибърът му съвпада с този на оръжието, използвано при убийството на Валентин Петров, издават от полицията.

Реклама

"Напрегнато е в Костенец, има известна доза страх у хората. Може би някои родители се притесняват да пускат децата си да играят навън. По-скоро в районите, в които се очаква неговото присъствие, има някакви ограничения от родителите. Чувал съм, че е затворен човек, който разчита само на себе си във всяка една ситуация. Това заяви секретарят на община Костенец Георги Янакиев.

Стоян Зайков познава много добре района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията. Това каза човек, чийто апартамент Зайков е запалил преди повече от 10 години. "Тогава се криеше около две години и случайно го хванаха", добави той пред Нова телевизия. "Грабежи, палеж. Бил е в затвора. Хора имаше и в този, и в другите апартаменти, беше задимен блокът много и отвън се виждаше. Дойде пожарна. Няма жертви, това е най-важното, че нямаше жертви", каза още той.

Издирването на Чане започна на 10 май. Тогава близките на бившата изгора на Стоян - Милена Шишкова, я откриват с две огнестрелни рани в главата и вързани ръце в полето на метри от дома й. Оттогава МВР е по следите на Зайков, когото в Костенец познават с прякора му Чане.

4 дни по-късно, в сряда, е намерен убит с куршум в главата и третият братовчед на Чане - Валентин Петров, който е съсед на Зайков в кв. "Полето". Оттогава в издирването му се включи тежката артилерия на МВР. Освен всяка къща в града и околните села акцията продължава и в Рила планина, където Зайков може да се е укрил.

Според източници на БНТ Зайков е познат в кримисредите с прозвището Рамбо заради големия арсенал оръжия, с които може да борави. Хора, които го познават, са категорични, че ченгетата нямат никакъв шанс да го хванат, ако той сам не се предаде.

"Само чупят стойки за пред телевизиите. В региона гъмжи от полиция, ама нищо не вършат. В цял Костенец се знае, че Стоян Зайков–Чане е пазарувал в магазин в центъра на града, даже го има заснет от камерите за видеонаблюдение. Не е бил дегизиран, носил е единствено бейзболна шапка", шокира в социалните мрежи Никола Ноджелов, жител на Костенец.

 

Реклама
Реклама
Реклама