Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7498505 www.bgdnes.bg

Първо лесбобебе у нас

Вяра и Диляна станаха мама 1 и 2

С яйцеклетките на едната и роден от другата майка

Роди се първото лесбобебе у нас!
Нежната двойка Вяра и Диляна дадоха живот на момченце на 6 юни, в навечерието на шествието в подкрепа на хомосексуалните хора "София прайд".
Това е първото пеленаче, родено в семейство от еднополови родители.
Детето е кръстено Виктор-Мануел, а зачатието се случва ин витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда. 25-годишната Диляна, която е нежната половинка от семейството, дава живот на момченцето.


Щастливите майки споделиха снимки от най-прекрасния момент в живота си. Двете се врекоха във вярност пред семейство и приятели през 2018 г., а преди месеци обявиха, че ще стават родители.
Веднага след добрата новина Вяра и Диляна се вписаха като семейство Иванови в социалната мрежа. Според думите им това е дълго чакано и желано бебе. Семейството живее в Русе, където от месеци подготвят дома си за новия член на фамилията. Двете сбъдват обещанието си, че ще работят за наследник и казват, че предпочитат то да бъде отгледано от две любящи жени, които да нарича мама 1 и мама 2. Семейството е категорично, че няма да възпитава детето си да бъде хомосексуално, а ще му дадат свобода само да избере пътя си.

Реклама


Преди време момичетата категорично заявиха, че сексуалността им и разликата във възрастта не ги притеснява ни най-малко. Преди да се възползват от донорство, двойката опитвала да зачене няколко пъти чрез ин витро процедури. Но безуспешно.
Влюбените сключиха брак през месец май м.г. Дамите поканиха и свещеник, който да ги благослови. На венчавката 25-годишната Диляна облече ефирна бяла рокля, а 41-годишната Вяра бе в бял костюм.


Любовта между двете пламва преди няколко години. Диляна работила в чужбина и се запознала с Вяра в социалните мрежи. Още тогава била наясно със сексуалната си ориентация. Вяра също не криела, че харесва жени. Двете поддържали комуникация близо 8 месеца във фейсбук. Накрая не се сдържали и когато Диляна се завърнала у нас, двете се срещнали.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама