Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7500488 www.bgdnes.bg

Къри от карфиол и картофи

Необходими продукти:

1 глава карфиол

3 картофи

2 домата

1 глава лук

1 с.л. зехтин

1 ч.л. кимион

1 ч.л. къри

1 ч.л. сол

1 щипка магданоз

Начин на приготвяне:

Карфиолът (1 глава) и картофите (3 бр.) се нарязват на кубчета с големина 2 см и се варят за кратко. Вадят се от водата, преди да омекнат.

В тиган се запържва кимионът (1 ч.л.) със зехтина (1 с.л.), докато си промени цвета до златисто-кафяво, и се добавя лукът (1 глава), нарязан на ситно. Бърка се около 3 минути, след което се добавят и доматите (2 бр.), нарязани на кубчета, и се бъркат също за около 3 минути.

Добавят се сварените картофи и карфиол и ястието се подправя с къри (1 ч.л.) и сол (1 ч.л.). Бърка се около 5-6 минути, докато зеленчуците омекнат.

Сервира се топло. Преди поднасяне се поръсва с пресен магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама