Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7503383 www.bgdnes.bg

Боби М. мълчи за националния

Пълно мълчание по темата за катастрофиралия национален отбор по футбол запази босът на БФС Борислав Михайлов. Той дойде на жребия за новия сезон в Първа лига. Боби категорично отказа да говори за загубите от Чехия с 1:2 и от Косово с 2:3 в европейските квалификации. Въпреки това той обеща, че ще се обръща все повече внимание на юношеските школи.

"Постигнахме промяна на инфраструктурата на много стадиони. Играе се на осветление, повечето стадиони във Втора лига имат добри терени. Разговаряли сме да разширим тази програма за развитие на детско-юношеския футбол. Мисли се за бъдещето. Това са бъдещите футболисти. Последните три първенства бяха много оспорвани. Новият формат всички го харесват. Излъчват се всички мачове", коментира Михайлов. Всеки отбор от елита ще получи по 60 от новите топки "Адидас", с които ще се играе през новия сезон. За тимовете от Втора лига топките са 20, а за третодивизионните отбори - 10. Боби заяви, че не е в компетенцията на БФС да разследва случая с футболистите на "Черно море". Те бяха изгонени след съмнение за симулативна игра, като преди това минаха детектор на лъжата.

Голямото дерби в българския футбол между ЦСКА-София и "Левски" ще бъде в осмия кръг на новия шампионат. Тогава е и пловдивският сблъсък между "Локомотив" и "Ботев". На старта на шампионата на 12 юли шампионът "Лудогорец" приема новака "Царско село", ЦСКА е домакин на "Етър", а "Левски" гостува на "Дунав" в Русе. Останалите мачове са "Черно море" - "Локо" (Пд), "Арда" - "Ботев" (Пд), "Ботев" (Вр) - "Берое" и "Славия" - "Витоша".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама