Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7503602 www.bgdnes.bg

Застрахователи погнаха Сливенския Йоско

От принудителна разпродажба на имуществото си е заплашен скандалният кримитип Йосиф Йосифов - Йоско Сливенския, показа проверка на "България Днес". Повод са неплатени задължения към застрахователна компания на сочения от МВР за мощен подземен бос. След отказ да уредят взаимоотношенията си мирно от дружеството се обръщат към съдия-изпълнител. Следва завеждане на дело и запор на част от имуществото на Йоско.

Под възбрана са поставени огромният апартамент и гараж на Йоско на столичния бул. "Симеоновско шосе". По закон, в случай че не последва плащане на задълженията, се насрочва търг за имотите. Ако при продажбата им не се събере дължимата сума, кредиторите могат да поискат и още запори. Така под заплаха от продажба е и резиденцията на Йосифов в кв. Бояна. Неин предишен собственик е легендарният контрабандист Филип Найденов-Фатик, който е и кум на сватбата на Йоско, припомнят хора от подземния свят.

Реклама

Баровският палат е купен от наследниците на Фатик малко след разстрела му през 2003 г. Според документите Йоско и съпругата му плащат за огромната къща едва 80 хиляди лева, макар според брокери да струва милиони евро. Според запознати официалната цена по сделката е само за пред властите. Причината е, че по това време Йоско трудно може да докаже солидни доходи, които да му позволят да си купи подобен луксозен имот.

За момента не е ясно дали палатът на Фатик ще последва съдбата на апартамента на бул. "Симеоновско шосе". В молбата на застрахователите не е посочена точната сума, която дружеството търси от сливенския кримитип. Липсва информация и как са възникнали задълженията.

Според хора от подземния свят парите вероятно са свързани със зловещата катастрофа, причинена от Йоско. Инцидентът се разиграва през 2011 г. Мъртвопияният бандит заби бронирания си джип в микробус при непозволена маневра на столичен булевард. При зловещия удар на място загиват 32-годишният Станислав Михайлов и Димитър Кирчев, на 53 г. Други двама от пътуващите в буса са ранени.

По закон след катастрофата застрахователите са длъжни да платят обезщетение на загиналите и ранените от Йоско. След това те могат да си търсят парите от подземния бос.

Според запознати процедурата е спряна, докато Йосифов излежава шестгодишната си присъда за двойното убийство. След излизането му на свобода в началото на миналата година събирането на парите започва отново.

Реклама
Реклама
Реклама