Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7505900 www.bgdnes.bg

Попчето духна от правосъдието

Издирват под дърво и камък рецидивиста

Попчев е обвинен за жестоко пребит до смърт мъж, но е пуснат на свобода

В неизвестност е подсъдимият за убийство изпечен рецидивист Петър Попчев-Попчето от Бургас. Следите на бандита са губят от близо три месеца, след като изненадващо е пуснат на свобода от окръжния съд, съобщава сайтът Флагман. По тази причина делото за жестокото убийство на Николай Георгиев претърпя втори фалстар.

Георгиев бе ликвидиран по особено жесток начин през лятото на 2016 г. в центъра на Бургас. За зверството е обвинен рецидивистът Петър Попчев-Попчето.

Реклама

Най-вероятно съдебният процес няма да започне и в началото на юли, когато е следващата дата на разпоредителното заседание по делото, ако до тогава Попчето не бъде открит. Ченгетата вече го издирват под дърво и камък, след като не е намерен на адреса си във връзка с друго престъпление - побой над мъж на 1 май.

36-годишният Николай Георгиев издъхва в адски мъки след 2-седмици в кома, след като главата му е размазана от тежките удари, които според експертизите са нанесени от Попчето. Първоначално Попчев е обвинен в убийство. Малко след това семейството наема известен и опитен адвокат и обвинението е преквалифицирано в по-леко - убийство по непредпазливост. Обяснението било, че смазаният от бой човек издъхнал от удар на главата му в бордюра след серията от крошета. Към случая все пак е прибавен опасен рецидив заради криминалното минало на Попчето. Той е прибран зад решетките почти веднага след атаката, но след обрата в квалификацията на обвинението е пуснат под домашен арест през декември 2018 г. Малко по-късно мярката му е изменена в парична гаранция. Ако бъде признат за виновен в убийството на Николай Георгиев, Попчев може да получи от 15 до 20 години до доживотна присъда без право на замяна.

Това не е първото изчезване на Попчето. Опасният рецидивист бил в неизвестност три месеца след жестокото меле с аверите му Георги Карчев-Карчо, Петър Ганев-Белото и Димитър Колев в популярната плажна дискотека "Сакса бийч" през миналото лято. Изненадващо Попчев реши сам да се предаде, но престоя съвсем кратко в ареста. Причината е, че съдия Захарин Захариев реши да го пусне на свобода, въпреки че Попчето е заплашен от доживотен затвор заради жестокото убийство, както и че има 4-годишен "стаж" зад решетките за опит за убийство. Според информацията за решението не попречил и фактът, че Попчето вече се е укривал от властите в продължение на три месеца.

В края на 2015 г. рецидивистът е арестуван, след като няколко пъти разбил стъклените витрини на сладкарница заради конфликт със собственика. Той заплашвал 53-годишния мъж и дори оставил бележка в заведението, в която подканвал мъжа веднага да освободи търговския обект.

Попчев отново попада в криминалната хроника за подобна проява и година по-рано. Тогава той "прави на сол" витрините на популярен нощен клуб.

Реклама
Реклама
Реклама