Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7507041 www.bgdnes.bg

Радеви на пазар, НСО ги пази

На пазар се отдаде президентското семейство. "България Днес" улови държавния глава Румен Радев и неговата съпруга Десислава да обикалят в любимите бутици на първата дума съвсем близо до "Дондуков" 1 в юнските жеги.

Двамата бяха стриктно обградени от служители на НСО, които бдяха за тяхната сигурност. За президентшата отговаря специална служителка на службата. Тъй като двата магазина за елегантни дрехи се намират съвсем близо до сградата на президентството, семейство Радеви се разходиха пеша без автомобил на Национална служба "Охрана".

Реклама

Деси Радева събра погледите на случайни минувачи с бели маратонки и черен гащеризон, впит по нея и очертаващ извивките на тялото й. "Въоръжена" с тъмни очила, модерна тузарска чанта и свежо боядисана коса, Радева поздрави минаващи наблизо граждани.

Досущ като двойка на върха на любовта, Деси и Румен Радеви се разходиха, хванати за ръце. "Изглеждат като влюбени тийнейджъри, да са живи и здрави", усмихнато подхвърли възрастна жена, минавайки покрай свитата.

Деси не пропусна да влезе в любимите си бутици, от които най-често пазарува рокли за официални визити, при които придружава президента. Цените на някои от тоалетите варират около 1000 лева, докато по-специална селекция дрехи надскачат няколко хилядарки.

Вероятно посещението на Радева бе продиктувано от визитата на държавния глава в Унгария, на която присъства и тя. Вчера Румен Радев и съпругата му се срещнаха с българската общност в страната. След нея държавният глава благодари за подкрепата на Унгария за запазване на езика, националната идентичност и историческата памет на нашите сънародници там.

Семейство Радеви бяха посрещнати с официална церемония от президента Янош Адер и съпругата му Анита Херцег. По-рано държавният глава и Десислава Радева посетиха етнографското градче Сентендре.

"Позиция първа дама няма. Не съм и няма как да бъда такава по конституция. Съпруга на президента съм. Нямам претенции за друга", сподели по-рано в интервю за "24 часа" Десислава Радева.

Реклама

Тя бе категорична и за още нещо - фиксацията с нейната персона се дължи на това, че дълго време България няма своя първа дама: "Хейт! Чудна чуждица. Пет години не видяхме съпруга до предишния президент. Сега ме има. И имам собствено мнение, което няма как да се хареса на всички."

Публикациите на Радева в социалната мрежа Фейсбук предизвикват интерес и множество коментари. "Всеки чете моите постове както си иска. А някои - както дяволът Евангелието", категорична е президентшата.

Радева често може да бъде забелязана на шопинг освен в своите предпочитани бутици, и в столични молове. Тя с интерес обикаля в различни магазини, търсейки най-подходящата рокля и тоалет за следващата официална визита, в която придружава съпруга си. Или да напазарува по-ежедневни дрехи и аксесоари, с които да се чувства удобно.

Винаги по време на шопинг туровете из бутиците Радева е съпътствана от охранители от НСО, които бдят за нейната сигурност. При много пазарувания тя е със свои приятелки, които я консултират кой тоалет как й стои и дали е подходящ за съответния сезон и събитие.

"Постът на президента промени всичко. Рядко сме свободни и без ангажименти. Рядко имаме възможност да поемем глътка въздух, да останем сами. Но гледаме с чувство за хумор на ситуацията и се успокояваме, че всичко е временно", категорична е Десислава Радева.

Тоалетите на съпругата на президента се следят под лупа при всяко официално събитие и често предизвикват полярни коментари. Така беше при посещението на Новогодишния концерт на Виенската филхармония, когато се появи с розова рокля с дантели, и на визитата при английската кралица Елизабет, на която отиде с прилепнала рокля в кралско синьо с дължина до коляното.

Реклама
Реклама
Реклама