Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7510243 www.bgdnes.bg

Най-нелепите контузии

Четирикратният шампион в най-голямата колоездачна обиколка "Тур дьо Франс" Крис Фрум се потроши при катастрофа по време на подготовката си за надпреварата, която започва на 6 юли. Британецът се блъсна нелепо в стена на къща. Той пусна кормилото, за да си издуха носа.

Сблъсъкът е станал с 60 км/ч. Фрум бе опериран над осем часа, след като счупи бедрена кост на десния си крак. Освен фрактурата на крака той е със счупен лакът и няколко ребра. Има наранявания и в областта на ханша. Ще бъде минимум шест месеца извън колоезденето.

Реклама

И въпреки това травмата на Фрум далеч не е най-нелепата. Стотици са примерите за, меко казано, куриозни контузии, получени от известни атлети. Доста от тях будят смях.

Шампионът

Хърватската тенис легенда Горан Иванишевич е най-големият шампион по нелепи контузии. Получавал е цели четири такива. През есента на 2001 г. преди финалния турнир "Мастърс Къп" се подхлъзва във ваната, пада и си чупи пръст на крака. Две години по-късно Горан трябваше да се откаже от турнира в Маями, след като на плажа стъпи на мида и си нарани стъпалото. При друг случай хърватинът си чупи пръст на ръката, притискайки го с вратата. Най-нелепата си травма Иванишевич получава, докато играе на двойки с австралиеца Марк Филипусис. На шега той се опита да прехвърли топката през мрежата с глава като футболист. Размина се с нея и удари с глава партньора си право в челото. Резултатът е - няколко шева на главата на хърватина.

Пред телевизора

Оказа се, че гледането на телевизия може да е много опасна работа. В това се убедиха редица футболисти.

Легендарният защитник на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд използва масичка за кафе, за да сложи краката си, докато гледа телевизия в продължение на четири часа. В резултат на това успява да разтегне сухожилие на коляното.

Още по-тежко е положението с Дейвид Сийман. Бившият вратар разтяга мускул на гърба, докато се пресяга, за да вземе дистанционното за телевизора. Той успява да нарани и рамото, опитвайки се да издърпа голям шаран по време на риболов.

Към тях се присъединява и Роби Кийн. Бившият нападател на "Тотнъм" къса кръстни връзки заради мързела си. Той се опитва да достигне дистанционното за телевизора и да превключи канала с крак. След време Кийн контузва и капачката на коляното си, докато... правел секс.

Реклама

Експлозия с яйце

Факт е, че най-голяма част от нелепите травми спортистите получават у дома. Такъв е примерът с бившия защитник на "Глазгоу Рейнджърс" Кърк Бродфурт. Той бе изгорен от яйце, и то сериозно. Бранителят приготвял две в микровълнова фурна. Докато проверявал дали едното е готово, то експлодира в лицето му.

Инцидент с косачка претърпява легендата на "Арсенал" от 70-те години Чарли Джордж. Докато подравнява ливадата в задния двор на дома си, той откъсва палеца на левия крак и така и не се възстановява. Това не му пречи да продължи да бележи.

Легендата на английския футбол Кевин Кигън едва ли пази топли чувства към ваната си. Той получава травма, след като заклещва пръста си в сифона.

Но това е нищо в сравнение със състезателя по американски футбол Мак Макгий. Той пада от покрива на къщата си, докато почиства улуците й.

Централният нападател Кевин Кайл получил изключително болезнена травма, докато се опитвал да задоволи глада на малкия си син. Шотландецът излял гореща вода върху тестисите си, след което бил удостоен с прякора Загорелите топки.

Просто каръци

Има и спортисти, които явно са си родени под каръшка звезда. Такъв е примерът с уникалната травма на бейзболната звезда Сами Соса. Той разтегна сериозно сухожилие на гърба заради гръмотевична кихавица, която го прегънала на две.

При идиотска ситуация пострада хърватският футболист Милан Рапаич. Той за малко да остане без око, докато маха някому с ръка, в която държал бордната карта за самолета.

Най-добрата тенисистка Серина Уилямс пропусна US Open преди време заради травма, която получи в дискотека. Докато се вихрела на дансинга, тя настъпила парче от счупена чаша. То се забило дълбоко в крака й и се наложило да бъде отстранено с операция.

Знаменитият хокеист Виктор Зингер от "Спартак" определено е страдал от лош късмет. Той решил да посети обществена тоалетна. Спортистът клекнал, а при опита да се изправи почувствал силна болка. Оказало се, че е скъсал менискус, докато се облекчава.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Реклама
Реклама
Реклама