Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7511005 www.bgdnes.bg

Стефан Диомов хвърли бастуна

Не искам да се сещам какво беше - ужас от болки, казва композиторът

Мечтае за Лили Иванова

Стефан Диомов се придвижваше с бастун през последните три месеца, но от няколко дни насам няма нужда от тояжка, на която да се подпира. Болежките в кръста и краката, предизвикани от дископатията му, вече са минало.

"Не искам да се сещам какво беше - ужас някакъв. Важното е, че сега съм добре, че пак съм пъргав, както и преди", сподели композиторът, създател на една от легендарните ни естрадни групи - "Тоника" и "Тоника СВ". След което допълни, че е започнал подготовката на новото издание на конкурса "Бургас и морето", на който от няколко години е главен художествен ръководител.

Реклама

"Като се замисля сега, получавам добра пенсия и авторски възнаграждения. Чудесно мога да си стоя вкъщи, да си пия ледената бира и да си живея живота. Но не, отново съм по пътищата, отново съм по концертни зали с едни много млади хора и отново се радвам на това, което правя. Къде ги приемат с резерва, къде пък имаме много голям успех. Но това са хора, които предстои да бъдат обучени. Те са много млади и много им се радвам, пеят все по-добре и по-чисто. Направихме немалко песни", радва се Диомов на новото поколение, което го крепи.

За следващата година маестрото си пожелава да работи с най-голямата ни певица - Лили Иванова.

"Харесвам стила й, голяма работа е Лили! Дано ми се случи да излезе на сцената с някоя моя песен", надява се Стефан Диомов.

Междувременно той продължава да снима, а през есента замисля изложба за ценители. "Напоследък приключенският плам в мен доста позагасна. Надявам се през септември да събера сили за нови скитания и да направя нова фотоизложба за приятели", споделя Диомов.

Желаем му успех!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама