Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7515899 www.bgdnes.bg

100 бона на БСП струва капризът на Корнелия Делегати на конгреса с пищна вечеря в скъпарски хотел, нощували за 20 000 лв.

Надя Панкова

Колосална сума за няма нищо. За едно женско фръцкане, за един каприз!

Така негодуват след конгреса на БСП апаратчици, след като стана ясно, че лидерът Корнелия Нинова е похарчила над 100 хиляди лева от партийните пари, за да... не подаде оставка.

Конгресът на социалистите, който се превърна в истинска бомба в неделя, излязъл доста солено на и без това опразнената касичка на "Позитано", издадоха недоволни делегати пред "България Днес". Само за нощувки на "конгресмените" от страната Нинова платила щедрите 20 хиляди лева. Освен трапезата извън зала 1 на НДК за делегатите лидерът на БСП организирала и пищна вечеря за пристигналите от цялата страна социалисти в столичен лъскав хотел, научи "България Днес". Там червената водачка събра левите и на коледния купон на БСП в края на декември миналата година, където цялата партия пи и яде на корем. Сбирка на софра за делегатите от страната на същото място за сериозна сума отново преди конгрес организира лидерът на БСП и в края на януари, а тогава опозиционерите в партията я обвиниха, че иска да си купи подкрепа с луксозни питиета и отбрани мезета.

Реклама

"Само транспортът излезе едно, да не кажа, петдесет хиляди лева за неделното събиране! Поне този път бяхме наели по-скромна техника за залата и нямаше две плазми, но пак излезе около 30 000 лв. с наема на зала 1 и екрана със сцената", разказа за вестника възмутен делегат, пожелал анонимност. Червените са побеснели, че само за да чуят как Нинова отказва да се оттегли от поста, БСП пръснала маса пари, при положение че финансовото положение никак не е розово.

"Храната, само храната за всички беше 6000 лв. най-малкото! Това бяха към хиляда души. А в касата имаме някакви си 400 хиляди лева, от които ще трябва някак да върнем и в бюджета заради новите правила на субсидиите. Дадохме над сто хиляди лева, за да дойдем в София и да разберем, че нищо не сме разбрали, че оставка няма!", вбесени са от вътрешната опозиция вляво.

Отсега червените се чудят как да подплатят поредния харч, подготвен от председателя. БСП вече официално обявиха, че ежегодното събиране на Бузлуджа ще е на 27 юли с традиционната колоездачна обиколка.

"Само автобусите ни дотам излизат всяка година поне 400 хиляди лева! Толкова имаме в касата, как ще ги платим, откъде ще вземем пари и за сцената, за оркестър, изпълнители", вайкат се в столетницата. На този етап червените мълчат дали тази година ще има звездно присъствие на Бузлуджа, както бе с концерта на Горан Брегович, тъй като няма откъде да извадят пари, за да платят на известни изпълнители и състави. Отсега БСП са притеснени и как ще покрият разходите си за предстоящите местни избори, ако се наложи да връщат надвзети пари от субсидиите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама