Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7520725 www.bgdnes.bg

Джудоката Ивайло Иванов: Бях готов за евро титлата

Предишното ръководство на федерацията ни пречеше. Доста се напрягах покрай тях

Не съм доволен на 100%

Белгиецът ме излъга

24-годишният Ивайло Иванов (81 кг) постигна най-големия успех в своята кариера с второто място от европейските олимпийски игри в Минск (Блр). Състезанието беше със статут и на европейско първенство. Джудоката победи четирима противници, но на финала отстъпи на Матиас Кас (Бел).

Реклама

Суперталантът от Монтана се намира в отлична форма. Той е много близко до класиране на Игрите в Токио през 2020 г.

Специално за читателите на "България Днес" Иванов сподели как е изживял битката за сребърния медал.

- Г-н Иванов, как оценявате вашето представяне?

- Доволен съм, но не на 100 %. Бях готов за титлата. Чувствах се спокоен и много добре. На финала чаках моя момент за атака, но белгиецът ме излъга и хвърли 15 секунди преди края на редовното време. Не исках да рискувам. Може би трябваше да съм малко по-агресивен.

- Това ли е най-добрият сезон, който правите във вашата кариера?

- От началото на сезона имам вече две първи и две втори места от турнири. Имах подобно постижение през 2015-а, когато спечелих 6-7 поредни медала. За нас европейското първенство е едно от най-важните състезания.

- Ще вземете ли почивка и какво следва оттук насетне?

- Прибирам се в сряда. Дал съм си пет дни отдих. Ще отида с жената и сина на море. Имам нужда от малко психологическа почивка, но времето е недостатъчно. След два месеца е световното първенство. Състезанието ще бъде в същата зала, където ще се проведе и олимпиадата в Токио. Ще бъде нещо като проба. Преди това ще участвам на Гран при турнири в Будапеща и Загреб. Трябва да продължа да трупам точки, защото целта не е само да се класирам за олимпиадата. Искам да съм в Топ 8 на ранглистата, за да бъда поставен и да избегна сблъсък в първия кръг с водещи състезатели.

- Имахте период след олимпиадата в Рио, когато изпаднахте в дупка. На какво се дължеше това?

- В продължение на година и половина имахме проблеми с предишното ръководство на федерацията. Не можехме да се готвим пълноценно. Пречеха ни, а това ме напрягаше. Сега е коренно различно с новия президент. Усещам подкрепа. С моя треньор Атанас Герчев и с клуба ЦСКА променихме някои неща в подготовката. Резултатите са налице.

Реклама
Реклама
Реклама