Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7546797 www.bgdnes.bg

Трима затворници бягат с 3-метров скок от покрива

Хлапаците от поправителния дом за непълнолетни във Враца успели да духнат, без никой да ги усети

В слънчогледова нива ченгета заловиха трима бегълци от затвора, научи "България Днес". Хлапаците вдигнаха на крак полицията, след като се измъкнаха незабелязано в събота вечерта от поправителния дом за непълнолетни, част от врачанския пандиз.

Реклама

Липсата на тримата млади пандизчии със сериозно криминално минало е установена едва в неделя сутринта около 7,00 часа. Надзиратели правят проверка на затворените младежи за извършени различни престъпления, когато разбират, че трима от тях са избягали. Веднага е обявена тревога и е мобилизиран целият наличен състав на затвора, ченгета са тръгнали по следите на опасните хлапаци.

Разследващи предполагат, че бегълците дълго време са планирали как да се измъкнат от затвора. Детайлно са проучили охранителната система и слабостите й.

Решават да реализират плана си за бягство през нощта в събота. Ченгета предполагат, че тримата се качват на покрива на поправителния дом за непълнолетни и от там с изключително рисков скок над триметровата ограда на затвора успяват да се хванат за посаден наблизо висок бор. Дървото се намира непосредствено до телените огради, разкриват ченгетата. От там хлапаците се спускат по ствола на бора и отпрашват в неизвестна посока. Абсолютно никой не разбира за бягството през нощта. Не се е задействала и никоя от охранителните системи. Никой от надзирателите не е видял нищо подозрително, въпреки че районът е опасан от множество камери за видеонаблюдение. Ръководител на охраната е бил командирът на отделение Красимир Кунчев, разкриват от "Булнюз".

След няколкочасово издирване тримата хлапаци са заловени. Оказва се, че след бягството си от затвора осъдените откраднали такси от Враца и тръгнали с мръсна газ към Плевен. На завой седналият зад волана 18-годишен беглец изпуснал управлението на жълтата кола и направил лупинг край пътя. Тримата издирвани се измъкнали невредими и продължили пеша през нива със слънчоглед в посока към Бяла Слатина. Случайни хора видели съмнителните младежи и незабавно подали сигнал в полицията и бегълците са заловени.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама