Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7554021 www.bgdnes.bg

Гьозде Кансу от "Вътрешен човек" по Би Ти Ви: Никога няма да се омъжа!

Бях дебела, после станах модел, а ето сега съм успешна актриса!

Гьозде Кансу не оставя равнодушни зрителите пред екрана. Героините й винаги са пламенни и дръзки жени, точно като нея самата.

Актрисата е родена на 23 август 1980 г. в Измир. Като дете се занимава с балет, а в гимназията обръща поглед и към музиката и театъра. На 15-годишна възраст става част от екипа на сериала "Цветно такси", а щом завършва училище, се присъединява към трупата на Истанбулския градски театър. Поканена е да вземе участие в турнето им в Анталия, след което издържа успешно изпитите в Измирския университет "Ейлюл Докуз". Приета е да изучава театрално майсторство и още като студентка се снима в малки роли в няколко тв проекта.

Реклама

През последните две години Гьозде има романтична връзка с Енгин Тузак, но само преди броени седмици двамата обявиха раздялата си. "Няма да се омъжа никога, това е вторият брак, който отказвам. Ценя свободата си и това е най-важното за мен", обяснява Кансу защо е отказала на любимия си да мине под венчило. Българският зрител познава Гьозде в ролята на жената на мафиота Джелял от сериала по Би Ти Ви "Вътрешен човек".

Гьозде: От журналист станах актриса

- Гьозде, защо приехте да участвате в сериала?

- На първо място, сценарият ме развълнува. След това, когато се срещнах с режисьора и продуцента, ме увериха, че ролята е точно за мен и не си представят друга актриса, която може да интерпретира Йешим. Поблазни ме и възможността да играя съпругата на колегата ми Четин Текиндор. Имам слабост към майсторите в жанра. Такова предложение не се отказва.

- Научихте ли нещо от Четин Текиндор?

- Той е най-добрият и искрен човек, когото съм срещала през живота си. Разкри пред мен един напълно различен свят както по отношение на приятелството, така и на работно ниво. Притежава невероятно чувство за хумор. Останалите актьори също са готини - Бенсу Сорал и Дамла Джолбай, и с тях се виждам понякога извън снимачната площадка.

- А от звездите Чаатай и Арас?

- Те работиха толкова усърдно (смее се). Не използваха дубльори изобщо, дори за най-трудните сцени. Неуморими са, харесвам ги.

- Балетът как ви помага днес в актьорството?

- Помогна ми най-вече с издръжливостта. Но аз съм се занимавала и с журналистика. Публикувах свои материали в училищния вестник, а после пишех и за местния всекидневник. Включих се и в стажантската им програма. Спомням си, че слагах кафяво червило, за да изглеждам по-голяма. Бях последна година в гимназията и освен това много дебела. Но искам да ви уверя, че жените от Измир са хубави, дори и дебели. Обаянието ни е в усмивката, енергията, полюшването на косата. Но всъщност, като мина пубертетът ми, отслабнах, после дойде балетът, моделството и ето ме днес - една от най-популярните турски актриси съм! Ако се счита по хонорара, който взимам, а той никак не е малък.

Реклама

- Как се ориентирахте към актьорството?

- Докато работех като журналист в Измир, отидох в Истанбул, за да гледам една пиеса, и тогава осъзнах, че предпочитам да играя в спектаклите, вместо да пиша за тях.

- До момента участвате в над 30 сериала, не се ли уморявате?

- Да, така е. Просто обичам да работя.

- Историята на последния сериал, в който участвате - "Ти разкажи, Черно море", се базира на насилието над жените. Имате ли опит с това?

- Физическо насилие не съм преживявала, но е имало случаи, когато съм била подложена на словесен и психологически тормоз.

Реклама
Реклама
Реклама