Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7554229 www.bgdnes.bg

Tиквички със сусам на фурна

Необходими продукти:

тиквички - 1 бр. средна големина
яйца - 1 бр.
сусам - за овалване, черен и светъл
зехтин - 3-4 с.л.
лимонов сок - 3-4 с.л.
сол - на вкус

Начин на приготвяне:

Тиквичката се измива, отстраняват се краищата и се нарязва заедно с кората на кръгчета, дебели около 3-4 мм.
Фурната се загрява до 200 градуса и тавичка се постила с хартия за печене.
Всяко кръгче тиквичка се потапя в разбито яйце и после се овалва в смес от двата цвята сусам. Подреждат се в тавичката и отгоре се покапват зехтин, лимонов сок и сол.
Пъхат се в загрялата вече фурна и се пекат около 10-15 минути или до желания от вас загар и готовност- ще познаете кога са готови по белия сусам, който ще стане златист.
Тиквичките със сусам се поднасят със сос по избор или самостоятелно, поръсени с още лимонов сок.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама