Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7554232 www.bgdnes.bg

107 са били задържаните след боя в Словакия, сред тях - 45 българи

Председателят на Националния клуб на привържениците на „Левски” Степан Хиндлиян разкри подробности около ексцесиите в Словакия в сряда вечерта. Тогава фенове на "сините", които бяха в Братислава на път към Ружомберок за мача от първия квалификационен кръг на Лига Европа, бяха нападнати от засада от привърженици на полския „Краковия” и холандския „Аякс”.

Хиндлиян обяви пред Нова телевизия, че няма информация за пострадали български граждани. Всичките десетки ранени, приети за лечение в болниците в словашката столица, са поляци и холандци.

Реклама

Той потвърди новината, че вече всички задържани българи са освободени. „Най-актуалната информация е, че всички наши момчета са освободени и няма нито един задържан в арестите в Братислава.Задържани са били 45 българи следствие на това, което се е случило снощи. Всички те са вече свободни. Словашката полиция е действала бързо и веднага е установила, че те са жертва на засада", обясни Хиндлиян.

„Няма информация за пострадали българи, напротив. Групата български привърженици е била атакувана от двойно, дори повече от това, на брой поляци и холандци. Познавам почти всички, говорих с доста голяма част от момчетата. Доколкото знам, те ще стигнат до стадиона и ще подкрепят „Левски”.

„За втори път публиката на „Левски” попада в такава ситуация в последните две години. Предният път беше в Задар при гостуването на „Хайдук”. Левскарите са нападнати и тогава, и сега, но са отвърнали подобаващо", заяви Хиндлиян.

От словашката полиция разкриха, че зад решетките са се озовали 107 души.

80 от тях са били заловени още на мястото на сбиването. Останалите са били хванати в малките улички в центъра на столицата, а другите са били дори в покрайнините на града. В операцията са участвали над 100 представители на органите на реда.

Сред задържаните са били 41 поляци и 15 холандци. Огромната част от поляците и холандците все пак са успели да избягат и да се укрият.

От всички задържани, на 56 са повдигнати обвинения в хулиганство, нарушаване на обществения ред и посегателство върху имущество.

Реклама
Реклама
Реклама