Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7567585 www.bgdnes.bg

Брат и сестра смайват света с танци

Брат и сестра влязоха в топ 50 на Световната ранглиста по спортни танци. Деян и Емили Влайкови са двойка от 11 години. Многократни шампиони на България. Имат купища медали от над 20 финала и призови места от международни състезания.
"Това, че сме брат и сестра, е голям плюс. Постоянно сме заедно и може да тренираме по-често и когато се скараме, знаем, че не е толкова сериозно, защото, щем - не щем, пак трябва да сме заедно и няма как да се разделим. По-близки сме от останалите двойки", споделя Емили.
След 11 години тренировки двамата познават много добре всяко едно действие на другия. Споделят, че е голяма чест за тях да танцуват на родна земя. В България получават повече кураж и сила. Понякога се налага да прекарват по 12 часа в залата. За да са във форма, спазват специален режим и диети. Признават, че се свиква, когато имат цел.
"Всичко започна, когато гледахме предаване с малки двойки и сестра ми много се запали. Трябваше й партньор и започнахме да танцуваме. Двойките, които гледахме тогава, преди две години ги бихме", разказва Деян.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама