Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7570944 www.bgdnes.bg

Ути вършее из Валенсия

Местните възхитени от визитата му, той не спира да готви

Ути Бъчваров стана звезда в Испания. Той предизвика страхотен интерес в автономната провинция Валенсия, където проучва местната кухня. Домакините са толкова възторжени от него, че дори го завеждат в замък, в който се снима предизвикалият световен интерес сериал "Игра на тронове".

Ути е обиколил трите подпровинции на Валенсия, за да се запознае изцяло с местната кухня. Предизвикал е фурор, а местни журналисти го наричат "престижния български готвач" и "посланикът на българската кухня Петър Бъчваров". Ути е пристигнал в прочутата с паелята си Валенсия, за да снима документален филм за ястията и менютата в крайморските градове на провинцията. По първоначална информация той ще се казва "Вкусната Испания". Първо е бил 5 дни в самия град Валенсия, за да разучи местните продукти, подправки и интересни гастрономически хрумвания.

Реклама

За посещението на Ути Бъчваров се изказва дори местният секретар по въпросите на туризма Франсек Коломер. Той казва, че оценява високо визитата, и коментира, че бъдещият филм ще придаде висока стойност на Валенсия с кухнята й, която я прави световна туристическа атракция.

Допълва, че местните ястия заливат небцето на гостите с уникални преживявания. Съветите по туризъм и на други градове - Аликанте, Кастельон и Коста Бланка, са сътрудничили програмата за гостуването на Ути Бъчваров да върви по вода, разказва местният информационен сайт А24.

Хората са доволни, че подобен род гостувания популяризират не само местната кулинария и вино, но и историята, спорта, културата и разнообразието от атракции.

Ути е пазарувал различни типични плодове и зеленчуци на централния пазар във Валенсия, а от един от най-известните местни майстори на паеля е научил тайните й. За да се запознае с рибните специалитети, посетил пристанището и доста местни ресторанти. Българинът е обиколил също градовете Аликанте и Пенискола. Именно в Пенискола разгледал местния замък, в който се снимат много от епизодите от "Игра на тронове". Ути съчетал работата с почивката и дори стигнал до прочутия средиземноморски остров Табарка, известен с живописното си рибарско селище.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама