Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7571577 www.bgdnes.bg

За пръв път в историята: Жени боксират за българска титла!

Памела Треан и Лъвицата в свиреп сблъсък

За пръв път в историята на българския професионален бокс ще има бой за шампионска титла при жените. Непобедената Памела Треан (9 успеха, 5 с нокаут) ще се изправи срещу нашумялата Иванка Иванова - Лъвицата (2 успеха, 11 загуби и 2 равни). 10-рундовият двубой от категория петел (53,500 кг) ще бъде един от двата основни мача на галавечерта "Боксов сблъсък 2" във Велико Търново. Шоуто ще се състои на 10 август в Двореца на културата и спорта.

В другия основен мач местният любимец Здравко Попов (7 победи, 5 с нокаут и 1 равен) ще играе срещу чужденец. Първоначалният съперник на 23-годишния великотърновец Хорхе Пиния (Исп) се отказа заради контузия. За пръв път Попов ще се бие в своя роден град като професионалист.

Реклама

"На галавечерта ще има минимум 8 мача - обяви промоутърът на шоуто Васко Алексеев. - Памела и Лъвицата вече си отправиха няколко закани. Очаквам голямо зрелище."

Памела Треан се готви за атака на европейската титла. Именно тя хвърли ръкавицата към Лъвицата.

"Иванка е файтър - каза Памела Треан. - Не се страхува от никой. Ако приеме моето предизвикателство, ще види много зор. Не може да си представи какво я чака."

Лъвицата изгради сериозно реноме с мачовете си в чужбина. Голяма част от нейните загуби са с много близки съдийски решения срещу топ състезателки в техните родни държави.

"Играла съм с по-добри боксьорки от Памела - потвърди 32-годишната Иванка Иванова. - Не е кой знае какво. Обикновена жена с две ръце, като всички останали. Ако спечеля, мога да се боксирам за европейската титла вместо Памела."

Билетите за шоуто са между 8 и 15 лв. Те се продават в мрежата на "Ивентим".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама