Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7572028 www.bgdnes.bg

Борис Джонсън е новият премиер на Великобритания, обеща Брекзит до 31-ви октомври (Видео)

Твърдолинейният поддръжник на Брекзита Борис Джонсън спечели надпреварата за лидер на управляващата Консервативна партия и ще стане следващият министър-председател на Обединеното кралство, съобщи Асошиейтед прес.

Той победи съперника си Джереми Хънт с огромно мнозинство при гласуването на партийните членове и утре ще поеме премиерския пост от Тереза Мей.

Реклама

Джонсън обеща, че Обединеното кралство ще напусне Европейския съюз на планираната дата 31 октомври, дори това да означава Брекзит без сделка.

"Като някой спящ гигант ние ще се издигнем чрез по-добро образование, по-добра инфраструктура, повече полиция, фантастично широколентово разпространение във всяко едно домакинство. Ще обединим тази удивителна страна и ще я придвижим напред".

"Знам, че ще има хора, които ще поставят под въпрос мъдростта на решението ви и може да има някои хора, които все още се чудят какво са направили. Аз просто ще ви посоча, че нито една партия няма монопол на мъдростта. Но ако погледнете историята на последните 200 години от съществуването на тази партия (Консервативната партия), ще видите, че ние, консерваторите, сме имали най-добрите идеи".

"Ще активизираме страната. Ще постигнем Брекзит на 31-ви октомври и ще се възползваме от всички възможности, които ще ни донесе един нов дух", посочи новият британски премиер.

Относно основните приоритети, стоящо пред него, Борси Джонсън каза: "Осъществяването на Брекзит, обединение на нашата страна и победа над Джереми Корбин от Лейбъристката партия".

Очакват го обаче трудности, тъй като парламентът е решен да не му позволи да изкара страната от блока без споразумение за напускане, отбеляза АП.

Очаквайте подробности!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Реклама
Реклама
Реклама