Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7580979 www.bgdnes.bg

Пилешки крилца на скара по мексикански

Необходими продукти:

1 кг пилешки крилца

2 ч.л. морска сол

1 ч.л. черен пипер

1 ч.л. червен пипер

1 ч.л. лют червен пипер

60 мл кетчуп

60 мл. ябълков оцет

60 г кафява захар

60 мл мед

1/2 ч.л. чесън на прах

1/2 ч.л. кимион

1/2 ч.л. кориандър

1/2 ч.л. кайенски пипер

Начин на приготвяне:

Приготвя се мексикански доматен сос за скара, като кафявата захар, оцетът, медът, кимионът, кориандърът, кайенският пипер и чесънът на прах се смесват в тенджера и се загряват на котлон. Бърка се, докато стане еднородна смес, след което се добавя и кетчупът. Оставя се да поври 20 минути, снема се от котлона и се оставя настрана.

Пилешките крилца се натъркват добре в смес от морската сол, черния пипер, червения пипер и лютия червен пипер. Пекат се на скара около 30 минути, като се обръщат на всеки 7-8 минути.

Готовите крилца се прехвърлят в купа и се заливат с доматения сос, докато се покрият отвсякъде с него. Сервират се топли.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама