Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7585861 www.bgdnes.bg

Любовникът на Мегз спипан да кара без книжка

Документът му бил отнет заради неплатени глоби

Румен Рончев останал без номера на джипа си "кубче" в София

Екип на "България Днес"

За пореден път в закононарушение е заловен транспортният бос Румен Рончев, чието име нашумя покрай любовната му афера с дизайнерката Миглена Каканашева-Мегз. Бизнесменът е бил спипан да управлява джип "Мерцедес" G-класа в столицата, без да притежава шофьорска книжка.

Румен Рончев бил спрян за рутинна проверка от пътни полицаи в столицата. При нея се оказало, че гаджето на Мегз е с отнета шофьорска книжка още през 2018 година. Причината за административната санкция са множеството неплатени наказателни постановления. Те били около 20 на брой, съобщава сайтът Трафикнюз.

Реклама

Заради това на тузарския автомобил, управляван от Румен Рончев, били свалени регистрационните номера. Превозното средство е джип "Мерцедес" G-класа, подобен на този, заради който той и Мегз са подсъдими. Двамата се сдобили с лъскавия автомобил преди няколко месеца. Тогава джипът бил забелязан за първи път пред фирмената сграда на Рончев в Пловдив.

Веднага след административната санкция по отнемане на номерата на джипа на 25 юли транспортният бос е заплатил всичките си задължения към КАТ. След дни книжката му е била върната, както и регистрационните табели на джипа. Моделът е известен и като "кубче" и беше любим и изключително популярен сред мутрите, издокарани с анцузи и джапанки в разгара на гангстерските войни в средата на 90-те години.

Въпросният джип често бил ползван за фон на фотосесиите на Каканашева. Нейни последователи спрягат версията, че това е "откраднатият" джип, но се оказва, че е друг. Макар да са изплатили G-класата, станала обект на разследване, същата още не е върната на притежателя си.

Все още срещу Мегз и любовника й Румен Рончев не е внесен обвинителен акт за измамата с откраднатия джип. Според адвоката им досъдебното производство е на финалната права. Според източници на Трафикнюз двамата щели да се признаят за виновни по повдигнатото им обвинение. В началото на 2019 г. Рончев бе арестуван за застрахователна измама, свързана с друг джип от същия модел. Тогава ченгетата установиха, че обявеният за откраднат "Мерцедес" от Мегз всъщност е задигнат от братовчед й и укрит в имот на гаджето й Румен в Раковски. Според обвинението в случая става дума за застрахователна измама. Обявеният за откраднат джип е собственост на лизинговата компания.

В същото време спрямо Мегз се води досъдебно производство заради катастрофа. Каканашева не спряла на знак "Стоп" и отнела предимството на лек автомобил "Хонда" в родния й град Раковски. При инцидента е ранена 71-годишна жена, която е настанена за лечение в болница. По време на пътния инцидент Каканашева е карала без книжка, тъй като е изтърпявала административно наказание "лишаване от свидетелство за управление на МПС", съобщиха тогава разследващите.

Реклама
Реклама
Реклама