Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7598913 www.bgdnes.bg

Парализирано момиче на косъм от смъртта

Рана от залежаване едва не уби 21-годишната Ева

Рана от залежаване едва не убива Ева - момичето, което говори само с очи вече осем години. За ужасните перипетии на дъщеря си разказва майката на момичето, което след катастрофа е приковано на легло.

Хубавото дете от Добрич, което вече е 21-годишна девойка, е изцяло на грижите на майка си Надежда Георгиева. Състоянието на Ева е едно и също след ужасяваща катастрофа, в която губи баща си и едва на 13 години остава напълно обездвижена. Наскоро Ева получила ужасна рана от залежаването, а Надежда признава, че дори видяла тъканта да чернее.

Реклама

Изпратила на приятел паническо съобщение късно вечерта: "Раната на Ева наистина се влошава с часове. Тази сутрин имаше вече черна тъкан, което е много лош показател. Вече не съм на себе си! Не мога да спра да рева и ми е много, много зле", изпаднала в паника Надежда. И най-скъпите лекарства не помагали раната да се затвори или да завехне. За щастие Ева се разминала на косъм - добри хора посъветвали Надежда да третира раната със сребърни йони. Два месеца и половина борба трябвали нещата да се подобрят. През това време единствено майката на Ева се грижи за нея с помощ от жени, които наема да я гледат.

Преди време правили опит за операция на момичето в клиника в Истанбул. Теглото на девойката не й позволява упойка - болното момиче тежи само 27 килограма, затова й отказали операция. Наскоро внезапно Ева станала нервна, депресирана, момичето плачело постоянно, хапело си езика до кръв, а Надежда не знаела какво да направи. Успокоили Ева с бусколизин, но майката се тревожи, че момичето започва да прави жлъчни кризи. А майка й също е с нелека съдба. От над месец Надежда, която е претърпяла мозъчна операция след инсулт, получила бучене в главата. Спи трудно, постоянно й е лошо и й се вие свят. Преди два месеца едва не припаднала на благотворителен концерт за собствената й дъщеря. За щастие приятелка на Надежда била с нея и успяла да я заведе, крепейки я, до дома й. Въпреки че постоянно за Ева се правят благотворителни инициативи, майка й едва се справя с грижите за детето. Всеки, който иска да помогне на младото момиче и на изстрадалата му майка, може да го направи на сметка BG89TTBB94004626840099 за Надежда Петрова Георгиева, Експресбанк, BIC: TTBBBG22. За преводи от чужбина името е Nadezhda Petrova Georgieva.

Надя Панкова

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама