Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7600897 www.bgdnes.bg

Легендата на "Левски" Емил Велев-Кокала Агонията ще продължава

Агонията в "Левски" ще продължава, смята клубната легенда Емил Велев-Кокала, който за последно изведе тима до титлата.

"Оправдаваме се с младите, но няма баланс - смята Велев. - Нещата куцат във всички линии. Вижда се, че отборът няма душа и сърце."

Реклама

"Левски" беше свален тежко на земята от "Берое" на стадион "Георги Аспарухов". Тимът от Стара Загора разби с 3:1 "сините" в мач от 5-ия кръг на Първата ни дивизия, като записа четвърта поредна победа над 26-кратните шампиони в елита на България. Тя е втора поредна с този резултат, като големият герой отново беше неостаряващият Мартин Камбуров. Легендата се появи на терена в 51-вата минута при аванс на гостите след гол на Педро Еуженио (39), а 16 минути по-късно вече беше реализирал своя 19-и и 20-и гол във вратата на "Левски". Велико постижение, с което не може да се похвали нито един футболист в историята на българския футбол.

Тимът на Петър Хубчев слезе на земята след доброто начало на сезона, като три индивидуални грешки в центъра на терена на Нашименто и Юруков бяха в основната на попаденията във вратата на Миятович.

"Грешки има в селекцията, взеха се ненужни централни нападатели. Има коментари, че Мартин Камбуров е направил разликата. Не е така, просто няма кой да му противодейства от "Левски". Вратарят ни е неповратлив, не е добре трениран. Не може да легне при удар", коментира Кокала.

Велев не желае да критикува работата на треньора Петър Хубчев, но говори за медийните му изяви. "След мач има емоции, но те трябва да останат скрити. Не се казват имена кой е виновен, кой е грешник. На следващия ден се гледа запис на мача, обсъжда се с щаба, правят се изводи. После говориш с футболистите, казваш им кой какво е сбъркал, какво трябва да се поправи", завършва Кокала.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама