Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7603437 www.bgdnes.bg

Памела Треан скочи след загубата от Лъвицата: Ограбиха нашия труд!

Професионалната боксьорка Памела Треан скочи на съдиите от мача за титлата на България в категория петел (53,5 кг) срещу Иванка Иванова - Лъвицата. Двете направиха зрелищно шоу на галавечерта във Велико Търново. След 10 рунда Лъвицата спечели с 2:1 съдийски гласа.

"През цялото време бях сигурна, че побеждавам - коментира Памела Треан. - Исках да играя възможно най-дълго. I и II рунд ги давам на Иванка, но нищо повече. След 4 рунд тя не направи абсолютно нищо. Мисля, че мачът е нагласен. Ако съдиите са професионалисти, не трябва по никакъв начин да се влиаят. Трябваше да са обективни. Жалко е, защото ограбиха бокса и нашия труд. Бях сигурна, че я бия убедително. Ако имах колебание, че тя води, щях да я натисна."
Памела Треан смята, че Иванка Иванова е имала все повече проблеми с течение на мача. Това беше първо поражение за софиянката, която живее в Швейцария. Тя има 9 победи (5 с нокаут).


"Нямам нищо против нея. Изигра си мача - добави Треан. - Не е интересна. Не бих се била в реванш с нея. По-скоро бих играла с по-добра боксьорка, за да наваксам с рейтинга. Имах планиран мач за евопейска титла. Сега ще видя как ще се отрази тази загуба. Много исках да се бия в България. Беше важно за мен. Желанието ми беше и да тренирам тук. Направих хубав лагер с Борислав Бояджиев. Разочарована съм и заради него и вложените от човека усилия. Ако бях загубила честно, щях да стисна ръката на Иванка и да и кажа - евала. Чувствам се ощетена. Това е пример как се нагласят нещата без да се мисли за дългосрочна перспектива. Иванка няма да стигне никъде."
Боксовият мач в събота вечер не беше изцяло негативен за Памела Треан. Тя беше изненадана с предложение за брак от нейния треньор Самир Хотич.
"Изненадах се. Не бях очаквала. Дори не знам как да опиша нещо подобно - обясни боксьорката. - Беше романтично. В началото не можех да повярвам. Стоях втрещена. Когато видях музиката и пеенето, започнах да се досещам, че нещо ще се случи. В този момент осъзнах кои са по-важните неща. Беше много оригинален и личен жест."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама