Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7611453 www.bgdnes.bg

"Левски" вдига Тиам за дербито

Един от най-важните футболисти на "Левски" Хали Тиам ще е готов за дербито с ЦСКА-София на 1 септември. Това намекна треньорът Петър Хубчев след победата над "Витоша" с 4:0.

Халфът на "сините" се контузи още в началото на злополучния мач с АЕК (Ларнака) 0:4. Първоначалните притеснения на "Герена" бяха, че той ще е готов за игра чак след прекъсването в шампионата за двубоите на националния отбор.

Реклама

Възстановяването на Тиам върви отлично. Той ще започне тренировки с отбора в края на тази седмица. Със сигурност Хубчев няма да рискува с пускането му в игра срещу "Локомотив" (Пд), но ако всичко е наред, се очаква Тиам да е на терена срещу ЦСКА-София.

"Много ми е трудно да кажа кога ще мога да го използвам - сподели Хубчев. - Към края на седмицата ще е готов да тренира с отбора. Така поне ме увериха докторите."

Той обърна специално внимание на завръщането на Холмар Ейолфсон. Исландецът се появи в игра за първи път след тежката контузия, която получи в края на октомври миналата година. Хубчев разкри, че бранителят не изпитва никакви притеснения да влиза здраво в единоборствата по време на тренировките. Нещо типично за футболисти след толкова дълго отсъствие заради тежка травма.

"Точно обратното е, притеснението е в нас - заяви Хубчев. - Холмар все още не е много близо до връщане в оптимална форма. Трябва му още време, но той е уникално момче. Характерът му е уникален, но не трябва да се избързва с него. Самата му поява беше добър стимул за него."

Треньорът на "сините" отбеляза, че "сините" имат нужда от допълнително конкуренция в защита. Там повечето титуляри са без алтернатива в момента.

"В защита е нужна по-голяма конкуренция - каза Хубчев. - Надявам се скоро да я имаме. Времето притиска всички, но се надявам да успеем да вземем нови до затварянето на трансферния прозорец."

Реклама
Реклама
Реклама