Реклама
https://m.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/7614441 www.bgdnes.bg

Футболът срещу чумата!

Играчи нарамват пушките, ще трепят глигани

Български футболисти грабнаха пушките и откриват лова на дребен дивеч. Оказа се, че те са еднакво добри както с топката, така и с точния мерник. Играчите са готови да помагат в битката срещу свинската чума. Не след дълго ще подгонят и глиганите по горите.

Един от най-запалените авджии сред футболистите е Даниел Златков, българският двойник на Кристиaно Роналдо. От години той се е въоръжил изцяло в преследване на дивеча. Най-често нарамва пушката в района на град Гоце Делчев. В момента БГ Роналдо играе за третодивизионния "Вихрен", който е лидер в Югозападната Трета лига. Той използва всеки почивен ден, за да се отдаде на любимото си хоби.

Реклама

За защитника няма тайни в лова и той е отстрелвал сърни, диви прасета, зайци и лисици. Сега обикаля нивите за пъдпъдъци, като сам показа снимка от откриването на сезона. Освен това Дани е и добър кулинар, като сам готви дивеча и има собствени рецепти за приготвянето на диво прасе.

"Ловът е най-голямата ми страст. Харесвам го повече от футбола. Ходя на лов от много малък, още от времето, когато не можех да държа пушката. Баща ми е човекът, който ме е научил на всичко. Ловът не е такъв, какъвто изглежда в очите на хората. Ловците държат най-много на животните и ги обичат повече от всички други хора, а острелът им е съгласуван спрямо законите, което помага за редуциране на популацията", обяснява Златков.

Друг футболист, луд по лова, е Тейнур Марем. За последно той носи екипа на "Славия". Също се е запалил по това хоби от баща си. Вече за трета поредна година Тейнур открива лова през август.

"По лова ме запали баща ми Марем, заедно с кума Садула Рагъп. Като млад ловец се надявам скоро да имам добър лов", признава Марем. Той е част от дружинката на село Николово, Хасковско. 24-годишният Марем в момента е без отбор и има повече време за лов.

По лова се увличат още изпадналият в немилост капитан на ЦСКА Николай Бодуров, както и защитникът на "Лудогорец" Станислав Манолев.

Реклама

Карачанаков - майстор на прасета

И ловец, и рибар е нападателят Антон Карачанаков. Роденият в село Ново Делчево талант от малък е закърмен със страстта си към пушката и въдицата.

От няколко дни бившият играч на ЦСКА има нов отбор и това е новакът "Царско село". Редом с това намира време и за любимото си хоби.

Той е специалист по риболова на река Струма, която се намира недалеч от родната му къща в Благоевградско. Антон мами на въдицата си черни мрени и скобари.

През лятото играчът ходи да трепе пъдпъдъци, а зимата не пропуска да се пробва за глигани с ловната дружинка на селото си.

Стоичков обича сафари

Прословут майстор с пушката е футболната легенда Христо Стоичков. У нас той ловува най-често в горите край Етрополе, където е отстрелвал някои от най-големите си трофеи. Когато работи в САЩ, залага на океански риболов и екзотични риби.

"Оттук нататък почвам лов и риболов, по-спокоен живот", коментира Ицо след 50-годишния си юбилей.

Преди няколко години Ицо и съпругата му Мариана прекараха няколко дни на лов в Зимбабве. Снимки от сафарито на двамата се появиха в публичното пространство. Звездата се похвали с куп трофеи, сред които жираф, зебра и крокодил, но срещна доста негативни реакции в обществото. Оттогава Ицо избягва да говори за ловните си излети.

Запалени ловци са и други двама от героите в САЩ '94. Това са левскарите Наско Сираков и Даниел Боримиров.

Пеле бие пъдпъдъци

Краля на футбола Пеле е ловец! Малко известния факт разкри самият той. Още преди да стане велика световна звезда, той е имал страст към пушката. Архивна снимка показва, че бразилецът е майстор в лова на пъдпъдъци. Като юноша той се е покатерил на дърво и оттам показва невероятно точен мерник.

Тази пролет 78-годишният Пеле влезе в болница в Париж. Трикратният световен шампион със "селесао" имаше инфекция на пикочните пътища, но се възстанови успешно.

Реклама
Реклама
Реклама