Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7615016 www.bgdnes.bg

Белег доживот за отец Иван

"Раната започна да зараства, но белегът ще остане за цял живот. Не само като тежък спомен, но и като резка на ухото ми."

Това заяви пред "България Днес" отец Иван няколко дни след като разбеснял се мъж нападна хора в приюта му в софийското село Нови хан. При злополучното нападение беше засегнато ухото на духовника, а негов помощник беше наръган в плешката. За щастие, не се стига до жертви. 26-годишният агресор искал да си вземе детето от приюта, където то живее с майка си, но тя отказала да го даде и това го разгневило.

Реклама

"След случката избягах за два дни в Балкана, за да си избистря съзнанието. Сега мога да кажа, че се чувствам по-добре. Не мисля още да умирам", добави с усмивка отчето, който помага на хора в затруднено положение.

Дядо Иван вчера беше в столична болница, за да съдейства за изписването на намушкания си помощник. Това се оказва сложен процес, тъй като мъжът няма здравни осигуровки и лечението му трябва да бъде заплатено. "Аз едва събирам пари, за да ги нахраня, камо ли да им плащам осигуровки. Това казах на лекарите и това е истината", обясни пред вестника духовникът, който сподели, че не изпитва нужда да бъде преглеждан допълнително от докторите. Доскоро той носеше превръзка на главата, но вече я е свалил.

Божият служител в расо допълни, че се е опитал да поговори с Павлина, майката на детето, заради което се разиграва драмата в приюта. Но жената е толкова наплашена, че не искала да излиза навън и не желае да се среща с никого. Веднага след инцидента тя призна, че се страхува за живота си, тъй като бащата на детето й може някой ден отново да опита да я нарани. Той беше веднага арестуван, въпреки че се опита да избяга. В момента срещу него се води разследване и вероятно ще му бъде повдигнато обвинение.

Заколи 10 прасета

10 прасета заколил отец Иван в дните преди нападението. Причината е настъпващата в цялата страна африканска чума. Заразата не е достигнала до приюта му, но той взема превантивни мерки и прави прасетата на пържоли. "В момента имаме около един тон месо. Звучи много, но не е точно така. Защото тук сме над 200 човека и бързо ще се изяде. Поне ще имаме храна за няколко вечери", допълни духовникът.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама